Ekonomi

ABD ile Bahreyn arasında yeni güvenlik anlaşması imzalandı

ABD ile Bahreyn arasında güvenlik ve savunma iş birliğini genişletmek amacıyla yeni bir stratejik güvenlik ve ekonomik anlaşma imzalandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamed Al Khalifa, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi.

Blinken ve Veliaht Prens Al Khalifa, iki ülke arasındaki güvenlik ve savunma iş birliğini genişletmek amacıyla düzenlenen bir törenle yeni stratejik güvenlik ve ekonomik anlaşmayı imzaladı.

Antony Blinken törende şunları söyledi: “Bu anlaşma, silahlı kuvvetlerimiz arasındaki koordinasyonu ve istihbarat yeteneklerimiz arasındaki entegrasyonu güçlendirecek, aynı zamanda ortaya çıkan tehditleri daha iyi savuşturmamızı ve bunlara yanıt vermemizi sağlayacak.” söz konusu.

Anlaşma, iki ülke arasında birçok alanda işbirliğine olanak sağlayacak.

Anlaşmanın iki ülke arasında sağlık güvenliği ve dijital teknoloji gibi alanlarda iş birliğine de olanak sağlayacağını belirten Blinken, “Anlaşmanın temelinde daha güvenli, daha müreffeh, daha bağlantılı bir bölge inşa etmek olan ortak bir hedef yatıyor. dünyayla.” Bu kelimeyi kullandı.

İmza töreninin ardından Al Khalifa, Beyaz Saray’da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile de bir araya geldi.

Toplantının ardından yaptığı açıklamada Sullivan, anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını ve ABD’nin Bahreyn’in güvenliğine olan bağlılığını sürdürdüğünü kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu