Ekonomi

Abu Dabi ve New York Borsaları mutabakat zaptı imzaladı

ABU DABİ – Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası (ADX) ve New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE), sınır ötesi yatırım fırsatlarını iyileştirmeyi ve daha yakın finansal ilişkileri teşvik etmek için önemli bir adım atmayı amaçlayan bir mutabakat zaptı (MOU) imzaladıklarını duyurdu . Bugün imzalanan mutabakat, şirketlerin ikili listelenmesini, Borsa Yatırım Fonlarının (ETF) geliştirilmesini, veri ve endeks çalışmalarını ve sürdürülebilirlik ile ilgili girişimleri içeriyor.

Mutabakat Zaptı, NYSE Lider Yardımcısı ve NYSE Enstitüsü Lideri John Tuttle ve ADX CEO’su Abdullah Salem Alnuaimi tarafından ICE Global Network Başkanı Margaret Niche’in huzurunda imzalandı. Bu vesileyle Tuttle, ADX’in açılış zilini çaldı.

Bu işbirliği, hem yerel hem de uluslararası yatırımcılara hitap eden yenilikçi finansal ürünler sunmayı amaçlıyor. Alnuaimi, kolaylaştırılmış ikili listeleme süreçleri sayesinde şirketlerin daha fazla görünürlük kazanacağını ve daha geniş bir yatırımcı havuzuna erişebileceğini vurguladı. Tuttle, ADX ile hem borsada işlem gören şirketlere hem de yatırımcılara fayda sağlayacak yeni çalışmalar keşfetmenin heyecanını paylaştı.

Ortaklık, küresel kurumsal yatırımcılara piyasa verilerine ve emir girişlerine doğrudan erişim sağlamak için ADX’in yakın zamanda sunduğu ICE Global Network seçimine dayanıyor. Bu adım, ICE’nin 2021’de ICE Futures Abu Dhabi’yi başlatmak için Abu Dhabi Ulusal Petrol Şirketi ile yaptığı işbirliğiyle başlayan bölgeye olan bağlılığının altını çiziyor.

Anlaşma, BAE’nin “Sonraki 50’ye Doğru” gündemini destekleyen ve her bölgenin yatırımcı tabanına daha geniş bir menkul kıymet yelpazesine erişim sağlayarak ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi amaçlayan ADX’in stratejisiyle uyumludur. 2000 yılında ADQ bünyesinde özerk bir kuruluş olarak kurulan ADX, Abu Dabi’nin çeşitlendirilmiş ekonomisinde merkezi bir rol oynuyor. Bu arada ICE, NYSE’yi büyük varlık sınıflarına yönelik kapsamlı finansal teknoloji ve veri hizmetleri portföyünün bir bölümü olarak işletiyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

golyakahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu