Ekonomi

Adana’da Nitelikli Eleman Eksikliği: İnşaat Yavaş İlerliyor

DOĞU Akdeniz İnşaat Müteahhit Dernekleri Federasyonu (DAİMFED) Başkan Vekili Ender Vurankaya, yetişmiş personel sıkıntısı yaşadıklarını, bu nedenle inşaatların yavaş ilerlediğini belirterek, “Adana’da 1500 liraya çalışacak personel bulamıyoruz” dedi. “

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Adana’da çok sayıda bina ağır hasar gördü. Kentte aylardır kontrollü yıkımlar devam ederken, yeni yükselen binalar için personel ihtiyacı ortaya çıktı. DAİMFED Başkan Yardımcısı Az Vurankaya, mevcut inşaatlarda çalışmaların yavaş ilerlediğini, en büyük sorunun işçi bulmak olduğunu söyledi. Vurankaya, “İşçilerin istihdam edilmesinin sayısal maliyetleri çok arttı. Nitelikli işçi bulmakta zorlanıyoruz. Bunun sonucunda da önümüzdeki günlerde verilecek taahhütleri zamanında yerine getirmek için büyük çaba harcıyoruz ancak” dedi. Bunları çalıştıracak personel bulamıyoruz. Bulsak bile sayıları normal şartların üzerinde olduğu için bu maliyetlere yansıyacak. Maliyetlere yansıyacak. Artacak. Giden maliyetler de bütçeye yansıyacak. Dairelerin satış fiyatıdır” dedi.

‘OKULLANMALILAR’

Kahramanmaraş ve Hatay’da nitelikli işgücünün yük olarak çalıştığını söyleyen Vurankaya, “Mevcut tadilat işlerinde, hafif hasarlı binaların boya işlerinde, seramik ve seramik işlerinde çalışan personel sayısında ciddi bir azalma olduğunu gözlemledik. kalıp işleri.Taahhütleri yerine getiremediğimiz için sınırlı kişiyle bu işi yapmaya çalışıyoruz.Nitelikli işçiler maddi olarak şehir dışında çalışmayı kabul ediyorlar.Normal bir çalışanın yevmiyesi 600 lira olduğu için 1000 liraya çıkıyor.Maaş ustanın maaşı 1500-2000 lira civarına çıktı.Bu çalışanları deprem bölgesine götürdüğünüzde olumsuz çalışma koşullarından dolayı sayıları artabiliyor.Adana’da 1500 liraya çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Verilen süre içinde sözleşme yapılırsa acılar yaşanacaktır. Bir an önce okullarda yetişmiş nitelikli, işçi olarak yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Gençlerimizi bu işe alıştırmamız lazım, onların okullaştırılması lazım. Bu arada stajlarını yapıp bu işi daha iyi yapabilirler. Bunu daha kaliteli yerlere taşımamız lazım. “Bu bizim öncelikli hedefimizdir” dedi.

haberaskale.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu