Yaşam

‘Akıl Oyunları’ Filminin Bir Sahnesindeki Gizli Detayı Gördükten Sonra Oturup Tekrar İzlemek İsteyeceksiniz!

Dahi matematikçi John Nash’in hayat hikayesine odaklanan Akıl Oyunları, sinema tarihinin en ikonik yapımlarından biridir. 2001 yılında vizyona girdiğinden beri sinemaseverlerin en çok beğendiği sinemalar listesinde yerini almıştır. Sinemanın ilginç bir konu olması ve gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış olması onu daha da değerli kılıyor. Peki bu filmin ilk sahnelerinde John Nash ile ilgili çok değerli bir detay olduğunu söylesek ne dersiniz?

O detay içerikte!

⚠️Not: Filmi henüz izlememiş olanlar için spoiler dolu bir içeriktir. ⚠️

Sylvia Nasar’ın Akıl Oyunları adlı romanından uyarlanan aynı isimli filmi eminim çoğunuz izlemişsinizdir.

Yönetmenliğini Ron Howard’ın üstlendiği sinema, sıra dışı yönüyle 2000’li yılların başında çok ses getiren bir yapımdı.

2001 yılında vizyona giren biyografik film, Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Amerikalı matematikçi John Nash’in hayatını konu alıyor.

John Nash, gerçek hayattaki öğrenciliği sırasında oyun teorisinde büyük başarılar elde etmiş parlak bir matematikçidir.

Ancak öğrencilik yıllarından beri gördüğü hayaller peşini hiç bırakmaz. Gördüğü rüyalar mezun olduktan sonra daha da çoğalır. Nash uzun süredir hasta olduğunu kabul etmez ama her zaman hayalini kurduğu kızın asla büyümediğini fark eder.

Sonunda hasta olduğuna ikna olur ve hastaneye kaldırılır. Ne kadar tedavi görürse görsün bunlar hastalığının iyileşmesine yardımcı olmuyor ama hastaneden çıktıktan sonra eşinin ve arkadaşlarının desteği hastalığın üstesinden gelmesine yardımcı oluyor.

Nash, akıl hastalığını yine kendi aklıyla yener ve akademik çalışmalarına hız verir. Bu sırada üstün çabaları sayesinde içine düştüğü akıl hastalığıyla hayatının geri kalanını sürdürmektedir.

Nihayetinde, hastalığı ortaya çıkmadan çok önce başladığı bilimsel çalışmaları ve keşifleri ona Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazandırdı.

Filmin ilk sahnelerinde John’un hastalığının ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Ancak sinema ilerledikçe bir tür akıl hastalığı olduğunu öğreniyoruz, paranoid şizofreni.

Bu detay filmin başında bize net bir şekilde verilmiyor ama yönetmen zaten bununla ilgili çok değerli bir detayı daha ilk sahnede bize göstermiş durumda.

Bakalım o detay neymiş…

Dahi matematikçi John Nash’in hayat hikayesinin anlatıldığı sinema, üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen sinema tarihinin en başarılı biyografik filmlerinden biridir.

Bu ayrıntıyı daha önce fark ettiniz mi? Yorumlara abone olun!

koyulhisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu