Haber

Almanya’daki Camilere Irkçı Tehdit İçeren Paketler Gönderildi

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki (NRW) Bochum, Castrop-Rauxel ve Recklinghausen şehirlerindeki üç camiye ırkçı tehdit içeren paketler gönderildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilere gönderilen paketlerde Türkçe ve Almanca ırkçı tehdit ve hakaretlerin yanı sıra yanmış Kur’an sayfaları, domuz eti ve dışkı da yer aldı.

Söz konusu paketler posta yoluyla 27 Ekim Cuma günü Castrop-Rauxel Mevlana Camii’ne, 28 Ekim Cumartesi günü Recklinghausen Merkez Camii’ne ve 30 Ekim Pazartesi günü Bochum Merkez Mescidi’ne gönderildi.

Paketleri gönderenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

DİTİB Bochum Merkez Mescid Lideri Adnan Akçay, DİTİB Recklinghausen Merkez Mescid Lideri Hayri Yılmaz ve DİTİB Castrop-Rauxel Mevlana Mescid Lideri Kubilay Çorbacı yaptıkları ortak açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Camilere yönelik saldırılar en sert şekilde kınanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Her zaman olduğu gibi provokasyonlara karşı onurlu ve duyarlı duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu menfur saldırı bizi ve komşularımızı derinden üzmüştür. Hem biz hem de toplumumuz kaygılıdır. Benzer saldırıların devam etmesi toplumda ciddi kaygılara yol açacaktır. Failin ya da faillerin bir an önce yakalanması gerekiyor.” Adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.”

Polis bu konuyla ilgili soruşturma başlattı.

gungorenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu