Haber

BBP Seçim Beyanını Açıklayacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim beyannamesini 11 Şubat’ta açıklayacaklarını belirterek, “Tüm adaylarımızı orada açıklayarak seçime tam anlamıyla başlamış olacağız.” söz konusu.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadelenin farklı alan ve cephelerde devam ettiğini söyledi.

“Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni bir terör örgütünün provokasyonuna tanık oldu” diyen Destici, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay hakkındaki kararını hatırlattı. Gezi Parkı davası, TBMM’de okundu.

Destici, “Farklı partilerden milletvekilleri, PKK’nın siyasi uzantı partileri ile dost ve işbirlikçi partileri, kararın okunmasını engellemek için kürsüye çıkarak Meclis’in çalışmasını engellemeye çalıştılar. Anayasa Mahkemesi Cumhuriyetin üstünde değildir.” Türkiye’nin ve kurumlarının. Her kurumun kendine göre görüşü var.” “Bir de kendi sorumluluk alanı içinde kalma zorunluluğu var. Anayasa Mahkemesi de bundan muaf değil.” dedi.

“Türkiye’de kafa karışıklığına yol açacak kararlar veren bir Anayasa Mahkemesi var.”

Başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının birinci önceliğinin devleti içeriden ve dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı korumak olduğunu belirten Destici, şöyle devam etti:

“Türkiye’de kafa karışıklığına yol açacak kararlar veren bir Anayasa Mahkemesi var. Kararın mahiyeti ve üslubu, Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değiştirilmesinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu konunun kesin çözümü, Anayasa Mahkemesi’nin kararı olacaktır. Bugün yaşadığımız sorunlara yol açan boşlukların olmayacağı, yeni, demokratik ve sivil bir anayasanın yaratılması.” hazırlanmalı ve kabul edilmelidir.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 30 yılı aşkın süredir terör örgütünün propaganda ve yıkıcı faaliyetleri için kullanıldığını belirten Destici, bazı siyasi partilerin parlamentoda birkaç sandalye kazanmak için terör örgütünün uzantılarıyla işbirliği yaptığını iddia etti. ve belediyeler.

“Türkiye İşçi Partisi’nin Meclis’teki provokasyonu sokağa taşıma çabalarını şiddetle kındığını” belirten Destici, kırılacak her camdan, akacak her damla kandan eylem çağrısında bulunanların sorumlu olduğunu kaydetti. dökülecek.

Kobani ve Seyahat eylemlerini hatırlatan Destici, “Yeni ayaklanma çağrısında bulunanlar, bunun bedelini her alanda ödeyeceklerini unutmasınlar.” söz konusu.

Mustafa Destici, 31 Mart 2024’te yapılacak Yerel Yönetim Genel Seçimi için 2019’a kıyasla çok daha fazla belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi adayını aday göstereceklerini açıkladı.

Bir gazetecinin seçim faaliyetlerine ilişkin sorusuna Destici, “Mutlaka mitinglerimiz olacak. Mitinglerimizi başta Sivas olmak üzere iddialı olduğumuz farklı il ve ilçelerde yapacağız. 28 Ocak’ta da Sivas’ta seçimlere başladık. Seçim beyanımızı 11 Şubat’ta açıklayacağız. Oradaki seçimlere katılacağız. “Tüm adaylarımızı açıklayarak seçime tam anlamıyla başlamış olacağız.”

kozlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu