Ekonomi

Borsa İstanbul’da 4 hisse güne tedbirle başlayacak

Investing.com – Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamalarda 4 hisseye tedbir getirildiği bildirildi.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KAPLM payları bugün seans başından itibaren 30/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır.

KAPLM payında halihazırda uygulanmakta olan kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

KAPLM, son günlerde 165 – 187 TL aralığında volatil hareket ederken dünkü işlemlerde bu aralıkta salındıktan sonra günü %0,27 oranında kısmi yükselişle 182,5 TL’den kapattı.

VBTS kapsamında BSOKE, DITAS ve YKSLN payları bugünden itibaren 30/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

BSOKE payları, 27 Mart’tan beri dik ivmeli yükseliş kaydederken son 4 işlem gününde %30 yükselişle 25,9 TL’ye ulaştı.

DITAS, 25 Mart’tan bu yana %45 değer artışıyla 26 TL’ye ulaştı. YKSLN, 19 – 28 Mart arasında %54 yükseldikten sonra son 3 iş gününde %12 gerilerken dünkü işlemlerde 21,24 TL’den kapanış gördü.

Bugün tedbir getirilen hisseler InvestingPro değerlendirmesine göre adil değerlerinde işlem görüyor.

Takip ettiğiniz hisselerin adil değer hesaplamaları yanında tüm rasyolarını InvestingPro’da takip listeleri oluşturarak güncel şekilde takip edebilirsiniz. InvestingPro’ya %20’ye varan indirimle sahip olmak için indirim kodu: INVTROZEL1A

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu