Haber

Cargill ile İTÜ iş birliği güçleniyor

İSTANBUL (İGFA) – Dünyanın en sürdürülebilir besin tedarik zincirine sahip olmayı hedefleyen Cargill, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile uzun yıllardır devam eden iş birliğini ‘sürdürülebilirlik’ odağında daha sağlamlaştırdı.

Cargill Besin Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İdare Konseyi Lideri ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, “İTÜ ile iş birliğimizde iki hedef için çalışıyoruz, 1000 Çiftçi 1000 Bereket programı kapsamında tarlada sürdürülebilirlik yönetimi ve biyoendüstriyel ürünler. Günümüzde yaşanan ve gelecekte bizi bekleyen pek çok soruna iş birliğiyle çözüm bulunacağına inanıyoruz. İTÜ ile iş birliğimiz de bu noktada çok büyük önem taşıyor. Sürdürülebilir bir dünya için hem yerel hem küresel değer zincirinde daha yüksek katma değer yaratacak projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Bu kapsamda, besin güvenliğinden iklim değişikliğine, etraftan bitkisel kökenli tabiat dostu eserlere kadar dünya gündeminin birinci sıralarında yer alan pek çok kıymetli başlıkta bilimsel ve teknolojik bakış açısının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak daha fazla proje hayata geçirilecek.

Pandemiyle birlikte süratle değişen dünyada artan sıkıntılar ile gayret için üniversite-sanayi iş birliğinin artık mecburilik halini aldığını belirten Cargill Besin Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İdare Şurası Lideri ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, Birleşmiş Milletler Dünya Besin ve Tarım Örgütü’nün geçen yıl yayınladığı rapora atıf yaptı.

Tarakçıoğlu, “Bu raporda ortaya konulduğu üzere 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyarı bulması bekleniyor. Bu da 10 milyar insanın beslenmesi demek. Bugün bile 2 milyardan fazla insan güvenilir, besleyici ve yeterli gıdaya düzenli olarak ulaşamıyor” dedi.

Üniversite-sanayi iş birliği de bu noktada çok büyük kıymet taşıdığını söyleyen Tarakçıoğlu ayrıyeten endüstrinin gereksinim duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek istihdamı teşvik ettiklerini, Cargill bünyesinde İTÜ mezunu çalışan sayısının epey yüksek olduğunu söz etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu