Haber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Müjdat Gezen’in Sanatın 70. Yıldönümü Kutlama Töreninde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sanatın ve sanatçının önem kazandığı her toplum bir anlamda gelişmiş toplumdur.” dedim.

Kılıçdaroğlu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Müjdat Gezen 70. Sanat Yılı Kutlama Töreni’nde yaptığı konuşmada, sanatı ve sanatçının bedelini toplumun her tabakasının bilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bizi güldüren bir sanatçı olarak tanıttılar ama izlerken duygulandığımız anlar da oldu. Dolayısıyla sanatçı bizi güldüren, ağlatan ve düşündüren değerli bir insandır. Bulunduğu her toplum sanatın ve sanatçının önem kazandığı toplum bir anlamda gelişmiştir.” dedi.

“Üç Silahşörler” kitabının önsözünden alıntı yapan Kılıçdaroğlu, kitabın yazarı Alexandre Dumas ile ilgili bir anısını anlattı:

“Kitabın önsözünde Dumas’ın bu kitabı yazarken yaşadığı bir hikaye var. O hikayeyi anlatarak sanatın ve sanatçının ne kadar güçlü olduğundan bahsetmek istiyorum. Dumas Üç Silahşörler’i yazıyor, tefrika ediliyor. Paris’te bir günlük gazetede.Gazetenin önünde bekleyenler gazeteyi okurlar.Almak ve romanı izlemek isterler.Yaz gelir ve Alexandre Dumas gazetenin patronuna ‘Roman kalsın ben devam ederim’ der. tatil.’ “İmkansız, bütün Parisliler seni bekliyor. Romanı bitir, tatile gidebilirsin.” Reddeder ve ardından gazetenin işvereni Alexandre Dumas’ı mahkemeye verir. roman. Çünkü bütün Parisliler senin romanını bekliyor.” Geri döner. “Bana bir kağıt kalem getirir misin?” Bir kalem kağıt gelir, romanın başkahramanının adını yazar, ‘Elinde kılıç, ayakları titredi, yere düştü ve öldü.’ Altına ‘bitti’ yazın ve ‘Roman bitti, yayınlayın’ deyin. Sonra patron, “Tamam, vazgeçtim. Tatile git, sonra gel romanını bitir.” İşte sanatın ve sanatçının gücü.”

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Keşke her siyasetçi, Türkiye’nin bu kabuslu atmosferinde zamanının belli bir bölümünü sanatçıya ayırabilse. Oturup sanatçılarla konuşsa, onlarla konuşsa. Maalesef son 20 yılda böyle bir ortam hiç oluşmadı. Toplumun da böyle bir ortama ihtiyacı var, siyasetçilerin de ihtiyacı var.”

Konuşmaların ardından sanatçı Müjdat Gezen kızı Elif Gezen ile sahne aldı.

Törende, yönetmenliğini gazeteci-yazar Gökmen Ulu’nun yaptığı “Müjdat Gezen Belgeseli” gösterildi.

haber-adakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu