Haber

CHP’den erken seçim açıklaması! Hükümete desteklenmesi için tek şart sunuldu.

Türkiye 2023 seçimlerine hazırlanırken, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak erken seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Nisan ayının ilk haftasına işaret eden Öztrak, olası bir seçime bir şartla destek vereceklerini açıkladı.

“ERKEN SEÇİMİ DESTEKLİYORUZ”

Faik Öztrak konuyla ilgili olarak, “Biz de Nisan ayı başına kadar erken seçim yapılmasını destekliyoruz. Ancak Nisan ayının ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime, yani erken seçime zemin oluşturmayacağız.” bir siyaset mühendisliği eseri olan yeni seçim yasasının yürürlüğe girmesinden sonra seçim.

“KENDİ KARINLARINI KESMELERİNE İZİN VERİN”

Biz bu siyaset mühendisliğinin modülü değiliz. Aslında erken seçim niteliğinde değil. Seçime bir buçuk ay kala erken seçim ne olacak? Başkanın yetkisi var. Kendi karınlarını kessinler” dedi.

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN ADAY OLMAYABİLİR

Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da internet medyası temsilcileriyle bir toplantıya katıldı. Yaklaşan seçimlerle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan seçilemeyeceğini anlarsa seçime girmeyebilir. Seçimi kaybetmek istemiyor. Anlasa ‘Ben girecektim’ diyecek. ama YSK onaylamadı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu