Sağlık

Daha fazlasını isteyen çocuğa ‘tutarlı’ yanıt

İSTANBUL (İGFA) – Uzmanlar, 3,5 yaşından sonra sahip olduklarıyla yetinememe ve arzularının devam etmesinin duygusal açlığın da sebep olabileceğini, anne babaların çoğu zaman refleks olarak da olsa çocuklarının isteklerine karşı çıkamadıklarını belirtiyor.

Uzman Klinik Psikolog Elvin AKI Konuk, çocukların isteklerini göz ardı etmenin de analiz sağlamadığını vurgulayarak, ebeveynlerin çocukların ihtiyaçlarını dinlemelerini ve gerektiğinde ‘Evet’ veya ‘Hayır’ şeklinde dengeli bir şekilde yanıt vermelerini tavsiye ediyor.

Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, çocukların onaylanma ihtiyacı, nefsini besleme çabası ve beğenilme arzusu olduğuna değinerek, “Bu duygusal ihtiyaçlar birçok nedenden kaynaklanabilir. Örneğin anne babanın çocukla az vakit geçirmesi ve geç saatlere kadar çalışması çocuğun isteme davranışının altında yatan sebep olabilir. Oyuncakçı dükkânlarının önünde kendini yere atıp ağlayan çocuklar, dolabında oyuncağı olan ama yine de başka oyuncaklar isteyen çocuklar hepimizin şahit olduğu bir tablo. Bu durumu bir tehlike işareti olarak görmemiz gerekir çünkü ergenliğe geçişle birlikte bu işaretin şiddeti artmaya başlar. Bu çocuklar giydikleri marka kıyafetlerle, sahip olduklarıyla değerlerini göstermeye başlıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu