Yaşam

‘Daha iyi bir yaşam için’ Kolombiya’ya taşındı: Yıldırım çarpan kadın hayatını kaybetti

Kolombiya’nın Cartagena kentindeki La Boquilla plajında ​​yürüyen 34 yaşındaki Froilanis Maireth Rivas Roman, yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Kadının ölümüne neden olan olay sırasında yakındaki iki kişi de bayıldı. Fırtına uyarısı yapılan Kolombiya’da hayatını kaybeden kadının 2 aydır bu bölgede olduğu ve ‘daha iyi bir yaşam için’ Kolombiya’ya geldiği öğrenildi. 14 Kasım günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda havanın bulutlu olduğu ancak yağmur yağmadığı öğrenildi.

Froilanis Maireth Rivas Roman’a yıldırım düşmesinin ardından sağlık ekipleri onu 45 dakika hayatta tutmaya çalıştı ancak hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybettiği belirlendi.

SON 10 YILDA 300 ÖLÜME NEDEN OLDU

Yıldırım çarpması, atmosferdeki elektrik yükü farklılıklarının ani olarak boşalması sonucu meydana gelen ve genellikle yüksek bulutlardan yere doğru meydana gelen bir olaydır.

Yıldırım, bir bulutun içinde, bulutların arasında ya da bulutla yer arasında oluşan elektrik yükü farkının aniden boşalması sonucu oluşur. Bu deşarj atmosferdeki havayı iyonize eder ve bir elektrik akımı yaratır. Yıldırım insanlara çarptığında ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme neden olabilir.

Kolombiya’nın Karayipler bölgesinde son 10 yılda yıldırım çarpması nedeniyle 300 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

acigolajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu