Haber

Demirtaş: Beyaz Boğaların Siyasi Uzantılarını Bize Bırakın. Ağa(R) Atalarına Teslim Olmadık, Artaklarına Teslim Mi Olalım?

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursaspor-Amedspor maçında 1990’lı yıllarda JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle özdeşleştirilen ‘Beyaz Boğa’ ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım afişinin açılışına sert tepki gösterdi. Demirtaş, “Her zaman olduğu gibi başını dik tut Amedspor ve muhteşem futbolunu oyna. Beyaz Toroslar takımının siyasi uzantılarını bize bırakın.

Bursaspor ile Amedspor arasında kendi sahasında oynanacak maç öncesi iki grubun oyuncuları arasında gerginlik çıktı. Müsabakaların başlamasının ardından sahaya kurusıkı, kesici ve delici aletler, tüfek fişeği ve maytap gibi cisimler atıldı. Bursaspor taraftarları, 1990’lı yıllarda JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen Mahmut Yıldırım’ın ‘Beyaz Boğa’ ve ‘Yeşil’ kodlu posterini tribünlerde açtı.

Amedspor yöneticileri, oyuncularının fiziksel saldırıya uğradığını açıkladı. Gerginliğin artması üzerine Amedsporlu futbolcular sahadan uzaklaştırıldı. Maç gecikmeli oynandı.

Selahattin Demirtaş, Bursa’daki maç sırasında yaşananlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla kullandığı Twitter hesabından bu akşam yaptığı açıklama şöyle:

“Her zaman olduğu gibi başını dik tut Amedspor ve muhteşem futbolunu oyna. Beyaz Torosların siyasi uzantılarını bize bırak. Agra(r) babalarına teslim olmadık, artıklarına mı boyun eğeceğiz!”

caldiranajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu