Teknoloji

Doblo’nun Türkiye’de Üretilmesi İçin Müzakereler

Fiat’ın en bilinen ticari araç modellerinden biri olan Doblo, yıllardır Türkiye’de üretilmektedir. Ancak Stellantis kümesi Haziran 2022’de piyasaya sürülecek. Doblo üretimi İspanya’ya taşıyacakaçıklamıştı.

Bu gelişme, Doblo’nun artık ülkemize ithal edileceği anlamına gelirken, bugün konuyla ilgili Tofaş’tan değerli bir açıklama geldi. CEO Cengiz Eroldu, şirketin 2022 Faaliyet Raporu’nda Doblo’nun Türkiye’de üretimin bir süre daha devam edebilmesi için;müzakerelere devam ettiklerini açıkladı.

Tofaş CEO’sunun Doblo açıklaması:

“Tofaş Bursa fabrikamızda gelecekte üretilecek yeni ürünler, Fiat Doblo modelinin genişletilmesi ve Stellantis Grubu ile iç pazarda olası iş birliği ve sinerji fırsatlarına ilişkin görüşme ve değerlendirmeler devam ediyor.”

Stellantis neden Doblo üretiminin yerini değiştirmek istiyor?

Stellantis’in Doblo üretimini başka bir yere taşıma isteği aslında Vigo fabrikasındaki yatırımlarına bağlı. Şirket, Vigo fabrikasında Peugeot, Citroën, Opel ve Toyota modelleri ile birlikte Doblo modelini üretiyor. ortak yapımistiyor.

Tofaş fabrikasında bugün hangi modeller üretiliyor?

Tofaş fabrikası bugün Fiat Egea ailesinin Sedan, Hatchback, Station Wagon, Cross ve Cross Wagon; Doblo ve Fiorino modelleri üretmektedir.

Stellantis bünyesindeki Tofaş fabrikasından başarı:

Tofaş, iş güvenliği, kalite ve verimlilik alanında yaptığı çalışmalarla, en iyi 2 fabrika arasındabaşarılı olduklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu