Haber

Edirne’de Esnaf Çaya 6 Ay Arttırmama Kararı Aldı

Edirne daki esnaf, 6 ay çay zam yapmama kararı aldı. Edirne Kahveciler ve Gazinolar Odası Başkanı Hakan Gönay, vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirterek, “Fiyat artışı yok. 6 aydır fiyat artışı düşünmüyoruz, bu durumu korumaya çalışıyoruz. şu anda kurulmuştur.”

Esnaf, Edirne’de kıraathane ve kıraathanelerde 4 liradan satılan çay miktarına 6 ay süreyle zam yapmama kararı aldı. Edirne Kahveciler ve Gazinolar Odası Başkanı Hakan Gönay bugün yaptığı açıklamada; Halkın alım gücünün düştüğünü belirterek, satışları düşürmemek için çayı artırmayacaklarını söyledi. Gönay şunları söyledi:

“GÜNLÜK 400 ADETTEN AŞAĞIYA SATILMAMALIDIR”

“Şu anda kış kuralları olduğu için elektrik maliyetlerimiz de yüksek, müşterilerin alım gücü zayıflıyor… Çünkü kendi ihtiyaçlarını karşılayacak net bir bütçeleri var. Sonuç olarak bu müşteriye yansıyor. Onun için fiyat artışı lafta değil. 6 ay süre ile zam yapmayı düşünmüyoruz. Şu anda oluşan kuralları savunmaya çalışıyoruz. Kendimiz sahaya indik. İş gücü olarak aile işbirliği yapıyoruz.İktidar dönemini atlamak istiyoruz.Sonuçta şöyle bir durum var,dünyada elektrik fiyatları bu dönemde bir gerileme dönemine girdi.Savaş artık bir alışkanlık değil.Her şey değişti. esasen pik noktasına ulaştı.Elektrik fiyatlarında geri dönüş olacağını düşünüyoruz.Elektrikte,doğalgazda yüzde 20-30 indirim olacağını düşünüyoruz.Bu esnafımız için çok değerli çünkü sadece bir işyerinin aylık maliyeti doğalgaz, su, elektrik, internet 10 lira bin TL. Bu esnaf için ağır bir durum. Bir kira için elektrik maliyeti vardır. Bu, operatörlerin istihdamını azalttığı anlamına gelir. Kış koşullarında azalır. Neden, çünkü o tüketimi karşılayacak potansiyele sahip değil. Diğer müşterinin alım gücü olsaydı bu sorun doğal olarak ortadan kalkardı. 2 bin lira elektrik gelse iki kat doğalgaz geliyor. 4-4 bin 500 lira doğalgazı var. Kendi işini yapıyorsa günde 400 çaydan aşağı satmasın.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu