Yaşam

Ege, ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi’nde yükselişini sürdürüyor

Ege Üniversitesi, TÜBİTAK 2022 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde bir önceki yıla göre iki basamak yükselerek devlet üniversiteleri arasında 8. sırada yer aldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin bilim ve teknoloji önceliği, girişimci ve yenilikçi ekosistemine katkı sağlayan akademisyen ve araştırmacıları tebrik ederek başarılar diledi.

Üniversiteler arasında inovasyon ve girişimcilik odaklı rekabeti artırmak amacıyla TÜBİTAK öncülüğünde kurulan; 2022 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçları açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıkladığı endekste Ege Üniversitesi bir önceki yıla göre iki basamak yükselerek 58,85 puanla devlet üniversiteleri arasında 8. sırada yer aldı. Geçen yıl devlet ve vakıf üniversiteleri genel sıralamasında 14. sırada yer alan Ege Üniversitesi, iki basamak yükselerek 12. sıraya yükseldi.

Ege Üniversitesi’nin Türkiye’nin bilim ve teknoloji önceliği, girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemine nitelikli katkılar sağlamaya devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Hayata geçirdiğimiz bu yenilikçi ve girişimcilik temelli çalışmaların bir kültüre dönüştüğünü açıklanan somut verilerle gözlemliyoruz. Üniversitelerin yenilik ve girişimcilik faaliyetlerini artırmak ve bu alandaki performanslarını ölçmek amacıyla TÜBİTAK tarafından açıklanan girişimcilik ve yenilikçilik endeksine göre üniversitemiz bir önceki yıla göre iki basamak yükselerek devlet üniversiteleri arasında 8. sırada yer aldı. . Bu vesileyle akademisyenlerimize bilim, teknoloji ve inovasyon ekosistemine değerli katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ulusal düzeyde örnek teşkil eden eğitim ve araştırma geliştirme modellerine imza atan üniversitemiz, bu ideolojiyi sürdürülebilirlik ilkesi kapsamında başta adının bulunduğu bölge olmak üzere ülke genelinde taşımaya ve paylaşmaya büyük özen göstermektedir. Ege Üniversitesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm üyelerimizle birlikte Türk Yüzyılının lokomotifi olacak; katma değerli projeler üretmek, nitelikli uluslararası işbirlikleri yapmak, Ar-Ge ve inovasyona dayalı tematik çalışmalar gerçekleştirmek, Toplumumuza her alanda katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ülkemizin inovasyon ekosistemine daha nitelikli katkılar sağlamaya devam edeceğiz.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirilen kapanış töreninde Ege Üniversitesi adına düzenlenen belge Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel’e takdim edildi ve Bakan Varank’ın elinden aldı.

Endeks kapsamında “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği”, “Fikri Mülkiyet Havuzu”, “İşbirliği ve Etkileşim” ve “Ekonomik ve Sosyal Katkı” boyutları altında 23 göstergeye göre en girişimci ve yenilikçi 50 üniversite sıralanıyor. . Ege Üniversitesi, “İşbirliği ve Etkileşim” kategorisinde 17,91, “Fikri Mülkiyet Havuzu”nda 9,28, “Bilimsel Teknolojik Araştırma Yetkinliği”nde 9,45 ve “Ekonomik” kategorisinde 22,20 puan alarak 4 ana göstergede de önemli başarılar elde etti. ve Toplumsal Katkı” kategorisi. TÜBİTAK tarafından 2012 yılından bu yana yayınlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralıyor. Endeks, üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu