Haber

Ekim ayında 36 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı

SAĞLIK-Sen’in ‘Sağlıkta Şiddet Raporu’nda ekim ayında sıhhat çalışanlarına yönelik 19 şiddet olayının meydana geldiği, 36 sıhhat çalışanının şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, sıhhat çalışanlarına yönelik şiddetin atılan değerli adımlara karşın sürat kesmeden devam ettiği söz edildi. Ekim ayında, her kaide ve şartta hizmet veren sıhhat çalışanlarının gündeminin birinci sıralarında tekrar şiddetin yer aldığı kaydedilen açıklamada, “Sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarının diğer iş kollarına göre daha fazla olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur. Üstüne üstelik hiçbir kamu kurum ve kuruluşuna silah gibi öldürücü, yaralayıcı aletle girilemezken, sağlık merkezlerine dileyen dilediği gibi girilebilmektedir” denildi.

‘GELECEĞİMİZİ TEHDİT EDEN BİR UNSUR OLMAYA DEVAM EDİYOR’

Sağlık-Sen Genel Lideri Semih Durmuş, ‘Ekim Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu’na ait, “Ekim ayında yaşanan şiddet olaylarına baktığımızda, 32 saldırganın neden olduğu 19 şiddet hadisesinde, 36 sıhhat çalışanının mağdur olduğunu görüyoruz. Ay boyunca yaşanan 19 şiddet olayının 13’üne hasta ve hasta yakınları neden olurken, 6’sına kendini bilmez bireyler sebebiyet verdi. Ekim ayında yaşanan şiddet olaylarının 18’i hem sözlü hem fiili, 1’i kelamlı vuku buldu. Şiddet olaylarının 14’ü hastanelerde, 5’i ise alanda gerçekleşti. Ay boyunca yaşanan 19 şiddet olayında; 13 acil tıp teknisyeni, 8 güvenlik vazifelisi, 5 hekim, 4 hemşire, 1 eczacı ve 5 öbür sıhhat çalışanı mağdur oldu. Şiddet hadiselerine sebebiyet veren 32 saldırganın 7’si hakkında rastgele bir süreç yapılmadı. Gözaltına alınan 20 saldırgan hür bırakıldı. 5 saldırgan ise tutuklandı. Daha da üzücü olan ise maddelere karşın saldırganların birçoklarının vicdanları rahatlatıcı cezalar almamasıdır. Sıhhatte şiddet toplumsal bir sorun olarak hem sıhhat sistemini hem de geleceğimizi tehdit eden bir öge olmaya devam ediyor. Yarına güçlü bir sıhhat sistemi ve huzurlu çalışanlar bırakmak istiyorsak toplamsal çabayı bugünden başlatmamız gerekiyor” dedi.

– Ankara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu