Ekonomi

Erdoğan: Hedef 10 milyar dolarlık ticaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki NATO müttefiki olarak Bulgaristan ile dayanışmalarının her zamankinden daha güçlü olması gerektiğine inandıklarını belirterek, “Bu vesileyle, ikili, bölgesel ve küresel ilişkilerimizi daha da ileriye götürme konusunda ortak iradeye sahip olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. ” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Vahdettin Köşkü’nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Heyet üyelerini ve katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Radev ile ikili ve ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ekim ayında Prag’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Tepesi’nde mevkidaşı Radev ile yol ayrımına geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü görüşmelerde iki komşu ülke arasında gelişen ve derinleşen bağları gözden geçirdiklerini söyledi.

Hem Balkanlar’ın hem de küresel sistemin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemden geçtiğimizi vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla iki NATO müttefiki olarak dayanışmamızın her zamankinden daha güçlü olması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle ikili, bölgesel ve küresel bağlantılarımızı daha ileriye götürme konusunda ortak iradeye sahip olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Aktif iş birliğine duyulan ihtiyacı vurguladık. sistematik olmayan göçün yönetiminde.Ticari ve ticari bağlarımızı da detaylı olarak ele aldık.Geçen yıl ticaret hacmimiz 6 milyar dolara ulaştı.Bugünkü müzakerelerden sonra bunu kısa sürede 10 milyar dolara çıkarmak ortak hedefimiz.İşbirliğimiz Bulgaristan tarafındaki sınır kapılarının modernizasyonunun tamamlanması ve özellikle gıda kontrol altyapısının güçlendirilmesi ile daha da gelişecektir.”

“Bulgar Türkleri iki ülke arasında köprüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan’da yatırımları 2,5 milyar avroyu aşan iş adamlarına verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Radev’e bir kez daha teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güç güvenliği konusunda işbirliği imkânları gündemimizde değerlendirildi, gündemimizde ele aldık. Konuyla ilgili olarak Enerji Bakanımıza gerekli talimatları verdik; bu konuda nasıl yardımcı olabiliriz ve Bulgaristan ile nasıl görüşebiliriz? Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanlığımız da gerekli adımları atacak.Sınır güvenliği noktasında İçişleri Bakanımız muhatabıyla çalışmalarını sürdürecek, sınır güvenliğini nasıl ortaklaşa hallederiz, nasıl hallederiz, bunun ortak çalışmasını da birlikte yürütecekler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu