Ekonomi

Eskişehir’de Üretici Pazarı Açıldı

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası tarafından ucuz sebze ve meyve satışı amacıyla hazırlanan Üretici Hali satış noktası hizmete açıldı.

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası, Üretici Hal adıyla, ucuz meyve sebze satış noktalarının ilk Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete açıldı. Üretici Haline ilk ziyarete Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Seçkin Muhammed Gümüş, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir Yazlık Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç ve üretici vatandaşlar katıldı. Tarladan toplanan domates, biber, hıyar, biber, soğan, şeftali, üzüm gibi eserler Üretici Pazar gişelerinde satılmaya başlandı. Satışlar haftanın 7 günü açık olacak Üretici Pazar’da 08:00-21:00 saatleri arasında yapılacak.

“Eskişehir halkını daha ucuz ve kaliteli ürünlerle doyurmaya çalışacağız”

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, üreticiye pazar açtıklarını belirtti. Çelikoğlu, “Bölgemizdeki üreticilerin ürettiği malları çok uygun fiyatlara, taze ve günlük olarak Eskişehir tüketicisine yedirmek istediğimiz bir uygulamadır. Bu daha başlangıç. şehir merkezinde 1-2 noktada bu tür üretici marketler açılsın.Ulaşım sıkıntı ama şehir merkezinde kolay olduğu için bir satış noktası daha açmayı planlıyoruz.Eskişehir halkını ucuza ve yüksekle doyurmaya çalışacağız. Kaliteli işler. Piyasa fiyatlarından yüzde 25 daha ucuza satacağız. Çünkü aracıyı kaldırdık. Vatandaşlar marketimize geldiğinde farkı görecekler” dedi.

“Üreticiden eserleri uygun fiyata alıp vatandaşa satacaklar”

Eskişehir Yazlık Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, üreticilerin yetiştirdiği ürünlerin Üretici Pazarında uygun fiyatlarla satılacağını belirterek, “Gerçekten güzel bir uygulama oldu. Şu an vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı fiyatların yüksek olması. Odunpazarı Ziraat Odası, Üretici Satış Noktası açtı, “Üreticilerden eserleri uygun fiyata alıp vatandaşa satacaklar. Keşke böyle bir satış noktası Şehir Merkezinde açılsa” diye konuştu.

“Hem üretimimiz kazanacak, hem de vatandaş taze eser alma fırsatı bulacak”

İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, bu güzel eserin diğer Ziraat Odalarına örnek olmasını dileyerek, “Çiftçilerimizin ürettikleri eserlerin bedelli olarak satılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız taze ürüne ulaşabilecek. Odunpazarı Ziraat Odası bu pazarı açmıştır.Odunpazarı Ziraat Odası Başkanımızı tebrik ediyorum.Bu keyifli çalışmanın diğer ziraat odası başkanlarına da örnek olmasını diliyorum. İnşallah bu yerlerin sayısı artar. Hem üretimimiz kazanacak hem de vatandaş taze eser alma imkanına sahip olacak” dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu