Ekonomi

Faiz indirim beklentileri azalırken kripto varlık fonlarından çıkışlar devam ediyor

Investing.com – Kripto varlık yatırım fonlarında negatif görünüm geçen hafta da devam ederken son iki haftada toplam 206 milyon dolar çıkış kaydedildi.

CoinShares verilerine göre fon çıkışlarıyla birlikte işlem hacimlerinde de bir düşüş söz konusu. CoinShares analistleri ise ETP ve ETF ticaretine yönelik risk iştahı düşüşünü Fed’in faiz oranlarını beklenenden daha uzun süre yüksek tutma beklentisinin artmasına bağladı.

Kazançlı yatırımlar için doğru adres: InvestingPro. Şimdi %20’ye varan indirimden yararlanmak için INVTROZEL1A kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Bölgesel olarak bakıldığında olumsuz görünümün büyük oranda ABD’den kaynaklanması, analistlerin görüşünü destekliyor. Son kripto varlık fonu raporuna göre ABD ETF ve ETP piyasasından 244 milyon dolarlık fon çıkışı gerçekleşti. Almanya ve İsveç piyasasında da kısmi çıkışlar görülürken Kanada 30 milyon dolara yakın fon girişiyle öne çıktı. Diğer bölgelerde ise kısmi fon girişleri görüldü. Şirket bazında bakıldığında çıkışların büyük kısmı mevcut ETF’lerden geldi, Grayscale, 450 milyon dolarla en yüksek çıkış gören fon oldu. iShares ve Fidelity ise toplamda 259 milyon dolar fon çekerken çıkışları bir nebze destekledi.

Varlık bazında piyasanın hakimi olan Bitcoin fonlarından çıkışlar, 192 milyon dolara ulaştı. Ay başından bu yana 90 milyon dolara yakın fon kaybeden Ethereum, geçen hafta 34,2 milyon dolar çıkışla Bitcoin’in ardından geldi. Çoklu varlık ve Litecoin fonları başta olmak üzere altcoin tabanlı yatırım fonlarının haftayı kısmi de olsa pozitif girişlerle tamamlaması dikkat çekti.

CoinShares raporunda Blockchain hisseleri üzerinde de duruldu. Bu hisseler halka açık madencilik şirketlerinin halving etkinliğinden nasıl etkileneceğine dair belirsizliğin ortasında çıkış serisini 11. haftaya taşırken 9 milyon dolar fon kaybetti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu