Ekonomi

Fed yetkililerinden faiz oranları ve bankacılık krizine ilişkin açıklama

Boston Fed Lideri Susan Collins, Fed’den bu yıl tersine bir faiz indirimi beklemediğini söyledi.

Washington’daki bir konferansta konuşan Collins, enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve son göstergelerin “enflasyonu yüzde 2 hedefine indirmek için hala yapacak işleri olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Fed geçen hafta faiz oranlarını 25 baz puan artırdı ve yetkililer daha fazla sıkılaştırmanın gerekli olduğunu söyledi.

FOMC’de bu yıl oy hakkı bulunmayan Collins, 25 baz puanlık artışın uygun olacağını söyledi. Collins, bu yıl faiz indirimi beklemediğini söyledi.

Son dönemde bankacılık bölümündeki çalkantıya bir yenisini daha ekleyen Collins, krizin ekonomik görünüme ilişkin belirsizlik yarattığını belirterek, “Bankacılık sistemi güçlü ve dirençli. Son gelişmeler kredi koşullarında sıkılaşmaya, ekonomide yavaşlamaya ve enflasyonist baskıların azalmasına neden olabilir.

Bankacılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Collins, gerekirse daha ileri adımlar atabileceklerini belirterek, “Fed, finansal koşulları dikkatle izlemeye devam ediyor ve bankacılık sisteminin güvenliği için gerekli tüm araçları kullanmaya hazır.” dedi.

Fed/Kashkari: SVB iflasının etkileri belirsiz

Minneapolis Fed Lideri Neel Kashkari bugün farklı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, SVB’nin iflasının ekonomiye etkilerini değerlendirmek için henüz çok erken olduğunu söyledi. Enflasyona odaklanmak gerektiğine işaret eden Kashkari, “Fed ve diğer düzenleyici kurumlar bankacılık sistemini destekliyor. Bu herkese güven verir. Ancak panik ve gerginlik sandığımızdan daha uzun sürebilir. 2008’deki mali kriz birkaç yıl sürmüştü. Bu nedenle krizin tamamen geride kalması biraz daha uzun sürebilir” dedi.

kinikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu