Haber

Gençlerin Araba Tercihleri: Lüks, Hız ve Teknoloji Ön Planda

Gençler En Çok Hangi Aracı Tercih Ediyor?

Ülkemizde araç sahipliği her geçen yıl artarken, bu artışta genç nüfusun ciddi bir yükü var.

Resmi verilere göre bu yılın ilk dört ayında trafiğe kayıtlı araç sayısı 15 milyona ulaştı. Geçen yıla göre artış oranı yüzde 80 civarında. 18 yaş üstü gençlerin trafiğe girmesiyle birlikte sektörde büyük bir hareketlenme yaşandı.

Peki gençler araç seçerken neye öncelik veriyor ve bir araçtan neler bekliyor?

Lüks ve ekonomik mi istiyorsunuz?

Gençler araç seçerken ekonomik olmayı ön planda tutuyor ancak aracın kaliteli olup olmadığına gelince kaliteyi tercih ediyorlar.

“Orta sınıf ve ekonomik bir araç mı? Tam ekonomik olmasa da lüks segment mi?” sorusuna gençler “Lüks segment” yanıtını verdi. Her 10 gençten 9’u BMW ve Mercedes markalı araçları tercih edeceğini belirtiyor.

4X4 ve yüksek beygir gücü önemli

Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri, gençlerin araç seçerken hıza da dikkat ettiklerini hatırlatarak, şu noktalara dikkat çekti:

“Genç neslin araç kullanımı Avrupa ülkelerine göre daha hızlı ilerliyor. Gençler araçlarda hız kavramına çok önem veriyor. Spor araç tercihinde temel faktör hızdır. Sürücülerin yaşı ile hız ters orantılıdır. Yaş küçüldükçe hız tutkusu artarken yaş arttıkça hız tutkusu azalır.

Bu bağlamda bir güç gösterisi ortaya çıkıyor. Gençler 4X4 araçlara yoğun talep gösteriyor. Ayrıca yüksek beygir gücü de belirleyici bir faktördür. Renk kavramında beyaz ve siyah hakimdir. “Yaş ortalamasının en düşük olduğu segmentte renk skalası genişleyerek kırmızı, mavi, sarı, turuncu gibi marjinal tonlara kayarken, yaş aralığı arttıkça mat renklere eğilim artıyor.”

Otomatik şanzıman ve açılır tavan tercihi

Genç kızlar ve genç erkekler arasında tercihler şekillendikçe bir ayrım ortaya çıkıyor. 18-25 yaş arası genç kızlar rengarenk araçlara ilgi duyarken, aynı yaş grubundaki erkekler hız tutkunu bir profile sahip.

Ülkemizde araç sahipliğinin yaş dağılımına baktığımızda ana katmanı gençler oluşturuyor. 30-45 yaş arası genç sürücüler sedan araçlara yönelirken, 20-30 yaş arası gençler ise hatchback araçlara yöneliyor.

Otorapor, araç donanım seviyesinin gençlerin ilgisini çektiğini kaydetti. Oto Ekspertizi yetkililer, “Gençler de teknolojiyi yakından takip ediyor. Donanım düzeyinde üst paketlere gençler çok ilgi gösteriyor. Açılır tavan, otomatik şanzıman, modifikasyonlar ve SUV’ların önceliği dikkat çekiyor. Arazi araçları popüler.” Değerlendirdiler

Türkiye genelinde 300’ün üzerinde bayisiyle hizmet veren Otorapor, oto uzmanına bilgi verdi. – REKLAMCILIK

Kaynak: Haberler.com / Araba

ulukislahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu