Yaşam

Göz Altınıza Sürdüğünüz Kapatıcıyı Cildiniz Gibi Doğal Gösterecek 8 Makyaj Hilesi

Göz altı morluklarının nedenleri birden fazla nedene bağlı olabilir. Uyku sisteminiz bozuk, genetiğiniz yatkın, yüksek pigmentasyona yatkınsınız, yaşınız ilerliyor ve gün içinde az su tüketiyorsunuz… Bütün bunlar göz altı morluklarına neden olabilir. Bu morluklar sizi rahatsız ediyorsa en iyi test doğal bir kapatıcı kullanmaktır. Bu içeriğimizde göz altlarımıza kullandığımız kapatıcıyı daha doğal gösterecek 8 makyaj hilesini sizler için derledik. Umarım yardımcı olur, iyi okumalar! 🙂

Satın aldığınız eserlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

“Bu içerik marka işbirlikleri içerebilir.”

Kaynak:https://brightside.me/inspiration-gir…

1. Kapatıcınızın rengini dikkatli seçin.

Kendi cilt tonunuzdan daha açık bir renk kullanmaktan kaçının, cildinizin daha gri ve mat görünmesine neden olur. Bunun yerine daha sıcak renklerde (kırmızı, turuncu, şeftali tonları gibi) bir kapatıcı kullanabilir ve daha canlı bir görünüm elde edebilirsiniz!

2. Kapatıcıyı sadece gözlerinizin altındaki mor veya siyah bölgeye uygulamayın.

Sadece gözlerinizin altındaki ‘kusurları’ kapatmaya çalışmak pek mantıklı bir fikir değil. Makul noktayı örtmeye çalışırsanız, aslında saklamaya çalıştığınız ‘kusurlarınızı’ daha görünür hale getirmiş olursunuz. Göz altı ve göz kapaklarınızın her iki tarafında kapatıcı noktalar halinde uygularsanız ve ardından cildinize güzelce uygularsanız emin olun çok daha hoş bir görüntü elde edeceksiniz. 🙂

3. Nemlendirme çok önemlidir!

Göz altı cildimiz çok hassastır, özellikle makyajınızı nemlendirmeden yaparsanız çabuk kuruyabilir ve çatlayabilir. Bu yüzden cildinizin zarar görmemesi için herhangi bir makyaj işlemi uygulamadan önce mutlaka nemlendirmelisiniz. Doğal nemlendirme tek şey değildir; Bol su içmek, uyku düzenine sahip olmak ve sağlıklı beslenmek de oldukça değerlidir. 🙂

4. Makyaj sabitleyici pudra kullanın.

Göz altı bölgemizde kırışıklıkların olması normaldir ancak makyaj bunu daha belirgin hale getirebilir. Makyaj sabitleyici pudra, kırışıklıklarınızı gidermez ama doğru teknikle daha parlak bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

5. Kapatıcıdan önce fondöten uygulayın.

Çoğumuz göz altlarına fondöten sürmeyi atlıyoruz çünkü esas olarak göz altlarına kapatıcı uygulayacağız. Ancak kapatıcı uygulamadan önce göz altlarımıza hafif tonlu bir fondöten uygularsak aslında çok daha parlak ve hoş bir görünüm elde etmiş oluruz.

6. Makyaj yapmadan önce gözlerinizi temizleyin.

Makyaj yapmadan önce göz altlarınızı iyice temizlemeli ve önceki makyaj kalıntılarından arındırmalısınız. Sonrasında güzelce nemlendirmek ve makyajınızı yapmak hem cilt sağlığınız hem de makyajın düzgün görünmesi için çok değerli.

7. Çok fazla kapatıcı uygulamayın.

Ne yazık ki daha fazla kapatıcı uygulamak kusurlarımızı yeterince kapatmayacaktır. Cildiniz için doğru ve doğru uygulama tekniği ile yerinde uygulamak çok daha faydalıdır.

8. Son bir ipucu!

Kapatıcıyı burnunuzun kıvrımına uygulayın ve ardından parmağınızla veya süngerle uygulayın. Sonuç harika olacak!

Kapatıcı seçenekleri için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu