Ekonomi

Gritstone bio, Aşama 2b COVID-19 aşı denemesini 2024 Sonbaharına erteledi

EMERYVILLE, Kaliforniya – Gritstone bio, Inc., klinik aşamada bir biyoteknoloji şirketi. (NASDAQ: GRTS) bugün, yeni nesil COVID-19 aşısının Faz 2b denemesinin, başlangıçta planlanan yılın ilk çeyreğinin aksine, 2024 Sonbaharında başlamasının planlandığını duyurdu. Denemenin yeniden planlanması kararı, çalışmanın düzenleyici değerini artırması beklenen tüm İyi Üretim Uygulamaları (GMP) sınıfı hammaddelerin dahil edilmesini amaçlıyor.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Otoritesi (BARDA) tarafından federal fonlarla desteklenen CORAL-BARDA çalışması, 10.000 katılımcının kaydedileceği randomize, çift kör bir çalışmadır. Gritstone’un kendi kendini güçlendiren mRNA (samRNA) aşı adayının aktivitesini, güvenliğini ve immünojenitesini onaylanmış bir COVID-19 aşısıyla karşılaştıracak.

Gritstone bio’nun Kurucu Ortağı, Başkanı ve CEO’su Andrew Allen, MD, PhD, çalışmanın hazırlanmasındaki rehberlik ve takviyeleri için FDA ve BARDA’ya şükranlarını dile getirdi. Çalışmanın daha iyi yorumlanabilirliği ve en son mevsimsel COVID-19 varyantını eş zamanlı olarak ele alma yeteneği de dahil olmak üzere GMP sınıfı materyalleri kullanmanın potansiyel faydalarını vurguladı.

Gritstone’un aşı adayının temelini oluşturan samRNA teknolojisi, hücre içindeki antijen RNA’sını çoğaltmak ve potansiyel olarak uzun vadeli ve yüksek antijen ekspresyonuna yol açmak üzere tasarlanmıştır. Aşı, daha düşük dozaj ihtiyaçları ve buzdolabı stabilitesi vaadiyle güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturmak için hem Spike hem de Spike olmayan antijenleri entegre ediyor.

Şirketin yeni nesil aşılara yaklaşımı, bağışıklık sisteminin birden fazla kolunu hastalığın kritik bölgelerini hedef alacak şekilde eğiterek güçlü ve dayanıklı bir bağışıklık tepkisi oluşturmayı amaçlıyor. Gritstone bio, viral hastalıkların ve katı tümörlerin tedavisi ve önlenmesi için iz adaylarından oluşan bir portföy üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Bu duyuru Gritstone bio’nun basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Gritstone bio, Inc. GRTS (NASDAQ:GRTS) yeni nesil COVID-19 aşısı için Faz 2b denemesine hazırlanırken, InvestingPro’nun finansal ölçümleri ve analist görüşleri şirketin mevcut pazar durumu ve gelecekteki beklentileri hakkında daha geniş bir resim çiziyor.

InvestingPro Information, Gritstone bio’nun biyoteknoloji sektöründeki büyüklüğünü gösteren 214,52 milyon ABD Doları piyasa değerine sahip olduğunu vurguluyor. Şirketin 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki aylık geliri %45,47 gibi önemli bir düşüşle 10,22 milyon dolar oldu. Ayrıca şirketin aynı dönemdeki brüt kar marjı -%1109,66 ile oldukça negatifti ve bu da şirketin kârlılığı sürdürmekte zorlandığını gösteriyor.

InvestingPro İpuçları, şirketin hızla nakit tüketmesi ve analistlerin önümüzdeki dönem için kazançlarını aşağı yönlü revize etmesi nedeniyle dikkatli olunmasını tavsiye ediyor. Üstelik Gritstone bio’nun bu yıl karlı olacağını da varsaymıyorlar ki bu da potansiyel yatırımcılar için endişe kaynağı olabilir. Daha olumlu bir gelişme ise şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması ve bu durumun yakın vadede finansal istikrarın bir ölçüsü olmasını sağlaması.

Gritstone bio’nun mali durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyen okuyucular için InvestingPro’da ek ipuçları mevcuttur. Şu anda şirketin performansı ve potansiyel yatırım riskleri veya fırsatları hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek 11 InvestingPro İpucu daha bulunmaktadır. Bu ipuçlarını keşfetmek ve Gritstone bio’nun finansal sağlığı hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip olmak için ilgilenen okuyucular https://www.investing.com/pro/GRTS adresini ziyaret edebilir ve PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden yararlanabilirler.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberhavza.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu