Sağlık

İftar ile sahur arasında en az 2 litre su için.

Sağlıklı bir insanın günlük ihtiyaç duyduğu su miktarı, kişinin günlük aktivitesi, vücut ağırlığı, iklim koşulları, çalışma ortamının sıcaklığı gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Anadolu Sağlık Merkezi Dahiliye ve Nefroloji Uzmanı Doç. Enes Murat Atasoy, “Bu nedenle su tüketimine dikkat edilmelidir. Ramazan ayı boyunca gün içinde susuz kaldığınız için iftar ile sahur arasında en az 2 litre su tüketmeye özen gösterilmelidir.

İnsan vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan ve insan yaşamı için vazgeçilmez bir besin öğesi olan suyun idrara çıkma, dışkılama ve terleme, atık elementleri vücuttan uzaklaştırma, vücut ısısını koruma, vücudun kayganlığını sağlama gibi işlevleri olduğuna dikkat çekti. eklemleri ve cildin kurumasını önler. Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Enes Murat Atasoy, “Hafif susuzluk durumlarında bile kişide halsizlik ve yorgunluk belirtileri görülebiliyor ve susama derecesi arttıkça diğer vücut fonksiyonlarında da bozukluklar gelişiyor. Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için iftardan sonra özellikle böbreklere zarar vermemek için sahura kadar en az 2 litre su içilmelidir.

Aşırı terlemeye neden olabilecek davranışlardan kaçınılmalıdır.

Oruç nedeniyle gün içinde su içememenin baş ağrısı, baş dönmesi veya halsizliğe neden olabileceğini belirten Dahiliye ve Nefroloji Uzmanı Doç. Enes Murat Atasoy, “Oruç tutarken susuzlukla baş edebilmek ve hatta fazla susamamak için enerjiyi idareli harcamak değerlidir. Hafif yürüyüşler, yoga ve meditasyon gibi egzersizler yapılabilir ancak vücudu gereksiz yere yormamak, ağır egzersizler yapmamak, terlemeye yani vücutta fazla sıvı kaybına yol açabilecek davranışlarda bulunmamak sağlık açısından önemlidir. vücut. Ayrıca iftarda su yerine çok miktarda çay ve kahve içmekten kaçınılmalıdır. Bu içecekler su yerine geçmediği için vücudun su kaybetmesine de neden olur.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberhozat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu