Haber

İğrenç güvenlik açığı: En kritik anda 9 saat kaybettik

ANTALYA – Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı’nın (AFAD) deprem sırasında sergilediği yönetim ve uyum zaafına ilişkin tartışmalar devam ediyor. AFAD’ın depremin ardından afet bölgesine yardım için Antalya’dan gelen ağır iş makinelerini afet bölgesine gönderdiğini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, araçları sel nedeniyle kapanan Antep’teki Nurdağı yoluna indirmek istediklerini söyledi. yoğunluk olup, o bölgeye hızla müdahale edildi ancak buna izin verilmedi. .

UYSAL: İŞ MAKİNELERİ SAATLERCE BEKLEDİ

Arama kurtarma araçlarının tıkalı yolda saatlerce boşta kaldığını anlatan Uysal, depremin ilk saatlerinde yaşanan anları şöyle aktardı: “AFAD tarafından iş makinalarımız ilk gün Kilis’e gönderildi. Yolda ekiplerimiz tekrar yetkililere ulaşmalarına rağmen Kilis’te ısrar edilerek Nurdağı’nda saatlerce bekletildi. Kilis’e vardığında ‘İş bitmiştir’ denilerek Hatay’a yönlendirildi. Maalesef en kritik zamanlarda 9 saat kaybettik. Sabah biz işe başlarken, akşam iş makinelerimiz işe katılabildi.”

POLAT: NURDAĞI’DA YARDIM ARIYORDUK

O sırada Nurdağı’nda bulunan CHP İzmir Milletvekili Nitelikli Polat da bölgedeki enkaza müdahale etmek için araç ararken tıkanan trafikte bekleyen vinçlerin görüldüğünü belirterek, “Arama kurtarma araçları gelirken Muratpaşa Belediyesi ekipleri AFAD tarafından tahsis edildikleri Kilis yolu üzerindeyken, Nurdağı’nda trafik kilitlendi. O zamanlar Nurdağı’ndaki enkaza müdahale etmek için iş makinesi arıyorduk. İnsanlar ‘Sesimi kimse duymuyor mu?’, ‘Kurtarın bizi’ diye bağırırken biz makine bulmak için yola çıktık. Yol boyunca trafik kilitlendi ve araçlar ilerleyemedi. Orada sıralanan iş makinelerini kullanmak istedik” dedi.

‘MAKİNEYİ SARGIYA ÇIKARAMIYORUZ’

AFAD yetkililerinin itirazı üzerine orada gerginlik yaşandığını ve tüm ısrarlarına rağmen iş makinelerini enkaza götüremediklerini belirten Polat, “Muratpaşa’nın vinç ve kepçelerini kullanmamıza izin vermediler. O enkazlardan makine çıkaramadık. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ben özellikle araçların buraya indirilmesini talep ettik. ‘Böyle bir zamanda bir dakika bile önemli, elimizden geleni kurtaralım’ dedik. Maalesef devlet kurumu AFAD koordineli bir şekilde kafası kesilmiş tavuk gibiydi. “Makineleri indirip insanları kurtarmaları için göndermediler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu