Sağlık

İleri Yaş Egzersiz Programı ile güvenli yaşlanma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, beden ve ruh bütünlüğüne sahip, öz bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecek yaşlı bireylere sosyal ve kişisel gelişim destek hizmetleri sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu hizmetlerden biri olan ‘Hayattayım Projesi’ ile Sağlıklı Yaşam Kulübü bünyesinde ileri yaş eğitimleri ve sağlıklı yaşlanma eğitimleri verilmektedir.

4 HAFTA SÜRECEK

İzmit Sekapark ve Darıca Millet Bahçesi’nde gerçekleşen program dört hafta sürecek. Yaşlı bireylerin Sağlıklı Yaşam Kulübü’nde yer aldığı, vücut ve duruş taraması, antrenman ve antrenmanların yer aldığı programın 1. haftasında Büyükşehir Belediyesi Anne Kent Fizyoterapisti eşliğinde; 2. hafta Büyükşehir Belediyesi Ana Şehir Diyetisyeni tarafından Sağlıklı Beslenme önerileri ve eğitimi; 3. Haftada Türkçe zeka ve strateji oyunu mangala ve hafızayı güçlendirmede büyük önem taşıyan yapboz oyunları oynayarak ve eğiterek; Geçtiğimiz hafta sanat atölyeleri ve eğitim planlaması yapıldı.

 

“EŞİMLE KATILIYORUM, ÇOK MEMNUNUM”

Büyükşehir’in yaşlı bay ve bayanlara yönelik düzenlediği spor etkinliğine eşi Hüseyin Bey ile birlikte katıldığını belirten Münire Türkücüoğlu, “Çok memnunum. Hatta bazı arkadaşlarımı davet ettim. Onlar da geldi. Oldukça iyi bir organizasyon. Ekip de güzel, insanlarla tek tek ilgileniyorlar. Devamını temenni ediyoruz” dedi. Türkücüoğlu, vücut taraması da yapıldığını belirterek, “Kadın ve erkeklerin vücut yağ oranı, kas oranı, kilo ve boyları tarandı. Bizi de memnun etti. Çok verimliydi. Çok teşekkür ederim” dedi.

 

‘EVE GİTTİĞİMDE AYNISINI YAPARIM’

İleri yaş eğitimine katılan İrfan Günay, “Yağlarımız eriyor, ölçümler yapıldı ve sonuçların normal olduğunu söylediler. Bu beni çok mutlu etti. İlginiz de beni çok mutlu etti. 74 yaşındayım. En çok değer verdiğim şey bana gösterilen sevgi ve saygıdır. Karşılık vermeye çalışıyorum. Burada eğitimin yanı sıra eğitim de alıyoruz ve ufkumuz gelişiyor. Antrenmanları öğreniyoruz ve eve gittiğimde birebir yapıyorum. çok eğleniyorum Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne göstermiş oldukları sevgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜVENLİ YAŞ!

İlerleyen yaşa bağlı olarak yaşlılarda bir grup fizyolojik değişiklik meydana gelir. Bu değişimler bireyin günlük hayatını, çalışma hayatını, bağımlılık durumunu ve çevre ile olan ilişkisini etkilemektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, akademisyenlerin sunumu, ileri yaş eğitimleri, sağlıklı yaşlanma ve yaşlı vatandaşlara yönelik sosyo-kültürel faaliyetler ile söyleşiler gerçekleştiriyor.

 

I AM IN LIFE PROJESİ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Hayattayım” projesi ile yaşlı vatandaşların sosyal hayattan kopmadan keyifli vakit geçirebilecekleri etkinlikler düzenleniyor. Etkili ve keyifli yaşlanmalarını sağlamak amacıyla başlatılan “Hayattayım” projesi kapsamında yer alan etkinliklerden faydalanmak için ebelediye.kocaeli.bel.tr/SocialHizmets/ adresinden başvuru yapılabilir. Hayatinİçinden veya Büyükşehir Belediyesi 153 Davet Merkezinden detaylı bilgi alınabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu