Teknoloji

iOS 18’e hayat kolaylaştıracak 3 yeni yetenek geliyor

iOS 18, hayatı kolaylaştırmak için üç yeni erişilebilirlik özelliği ile birlikte gelecek. iOS 18’in bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor ve yeni işletim sistemi güncellemesiyle beraber görsel bir tasarım geliştirmesinin yanında Siri’ye yapay zeka güncellemesi de yapılacak. Bunların yanında, bazı yeni ve geliştirilmiş erişilebilirlik özellikleri de olacak gibi görünüyor.

Peki bu hayat kolaylaştıran özellikler nedir?

İlk olarak, kullanıcıların özel bir sözlü ifadeyi erişilebilirlik kısayollarıyla eşleştirmelerine olanak tanıyan bir özellik olacak. Böylece kullanıcılar telefonlarına özel bir kelimeyle seslendiklerinde “erişilebilirlik” yeteneklerinden istediklerini açıp kapatabilecekler.

Ardından, mevcut Canlı Konuşma özelliği için ‘kategoriler’ bölümü hayata geçecek. Bu, kullanıcıların kategoriler oluşturmasına ve ifadeleri bu kategoriler içinde düzenlemesine imkan tanıyacak. Her kategoriye yaklaşık 20 seçenek arasından bir simge de verilebilecek.

Canlı Konuşma, bir cümle yazmanızın ardından telefonun bunu sesli şekilde okumasını sağlıyor. Bu özellik, konuşma bozukluğu olanlar için çok kullanışlı ve her seferinde aynı kelimeleri yazmak zorunda kalmamak için favori veya sık kullanılan ifadeleri kaydetmek mümkün olacak. Kategori sistemiyle bu ifadeler kategoriler içine konulabilecek. Örneğin, konuşma zorluğu çeken biri market alışverişinde kullanılacak ifadeleri “market” gibi bir kategoriye kaydedip sonra sadece üzerlerine dokunarak, “bir kilo alacağım”, “yarım kilo lütfen”, “fiyatı ne kadar”, “bir torba istiyorum lütfen,” gibi cümleleri telefonuna seslendirtebilecek.

Ve son olarak, bazı uygulamalarda harf boyutlarını değiştirmek mümkün olacak. Böylece gözleri zayıf olan özellikle yaşlı kullanıcıların, ekrandaki küçük yazıları okumaya çalışırken sorun yaşamasının önüne geçilmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu