Haber

İş adamı Adil Can Atay, Eşi Polen Atay’ı öldürmeye teşebbüsten beraat etti

Eşi Polen Atay’ı bornoz kemeriyle öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan işadamı Adil Can Atay davasında karar çıktı. Mahkeme, Atay’ın ‘karısını öldürmeye teşebbüs’ suçunu işlediğinin ispatlanamadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Yüksek mimar Polen Atay’ın eşi olan bornoz kemeriyle öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan işadamı Adil Can Atay’ın davası karara bağlandı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Adil Can Atay ve partinin avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı.

Görüş açıklandı

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında önce ‘eşini silahla kasten yaralama’ suçundan kamu davası açıldığını, ardından Asliye Ceza Mahkemesi’nin beraat kararı verdiğini belirtti. Sanığın eyleminin ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturabileceği gerekçesiyle yargı yetkisine başvurularak dosya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Gönderilenleri açıkladı.

Polen Atay’ın birbiriyle bağdaşmayan ifadeleri olduğu belirtildi

Belirtilen mütalaada, müşteki Polen Atay’ın aşamalı olarak değişen ve birbiriyle bağdaşmayan ifadelerinin olduğu ve sanığın cezasına ilişkin istisna dışında şüpheye yer bırakmayacak bir delil elde edilemediği gerekçesiyle sanığın beraatine karar verilmesi istendi. olayın meydana gelme şekliyle çelişen soyut ifadeler için.

“Bana iftira attılar, eşime hiçbir zaman şiddet uygulamadım.”

Belirtilen mütalaaya karşı savunma yapan sanık Atay, “Ben böyle bir suç işlemedim. 12 aylık evliliğimiz boyunca eşim hep bunu denedi. Bana iftira attılar, bu iftirayı 2015’te devam eden davadan haksız çıkar sağlamak için yaptılar. Aile Mahkemesi’ne başvurdum. Eşime hiçbir zaman şiddet uygulamadım.” “Ben beraatımı istiyorum” dedi.

“Güvenlik görevlilerinin ve benim çabamla yeniden canlandı.”

Daha sonra son sözleri sorulan sanık, “Eşim kendini asmaya kalkıştı. Güvenlik görevlilerinin ve benim çabalarımızla hayata döndü. Bu durum evliliğimiz boyunca ve sonrasında da devam etti. beraat etmek istiyorum.”

Beraat etti

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Adil Can Atay’ın ‘karısını öldürmeye teşebbüs’ suçunu işlediğinin ispatlanamadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi. Komite ayrıca adı geçen vakıfta bulunan söz konusu bornozun da belgede delil olarak saklanmasına karar verdi.

“Çok şükür arkadaşlar, bu işkence bitti, her şeyin yalan olduğu ortaya çıktı.”

Duruşmanın ardından basın mensuplarına konuşan Atay, “Çok şükür arkadaşlar, bu işkence bitti, her şey yalan çıktı ve bugün beraat ettik. Başka söylenecek bir şey yok.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu