Haber

İsrail, Hamas’ın esir takası teklifini reddetti

İsrail ordusu, İsrail’in hapishanelerdeki tüm Filistinli tutukluları serbest bırakması karşılığında serbest bırakmaya hazır olduğunu açıklayarak Hamas’ın “psikolojik terör uyguladığını” belirtti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında Hamas Gazze Şefi Yahya Sinvar’ın esir değişimine ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Hagari, söz konusu açıklamayı “Hamas’ın İsrail’e baskı yapmak için alaycı bir şekilde uyguladığı manevi terör” olarak nitelendirdi.

“Esirlerle ilgili masada bir teklif yok” diyen Hagari, Sinvar’ın başkaları aracılığıyla konuştuğunu ve kendisinin bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Hagari, Hamas’ın “kaçırdığı” kişilerin geri getirilmesi için hem sivil hem de istihbarat alanında çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Hagari, şu ana kadar kaçırılan 230 kişinin ailelerine çocuklarının Hamas’ın elinde olduğunu bildirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve Hamas’ın Gazze Şefi Yahya Sinvar, dün akşam yaptıkları açıklamalarda, İsrail’in, esirlerini serbest bırakması karşılığında hapishanelerdeki tüm Filistinli tutukluları serbest bırakmasını öne sürdü.

aydintepe-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu