Haber

Kahramanmaraş’ta kurulacak konteyner kent için yoğun çalışmalar sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Narlı’da kuracağı konteyner kent için çalışmalar aralıksız devam ediyor. ESHOT Genel Müdürlüğü Bina Tesisleri Daire Başkanı Semih Kök, sosyal alanlarla birlikte alanda 255 konteynerin bulunacağını belirterek, “Konteyner kenti en kısa sürede tamamlayarak depremde zarar gören vatandaşlarımızı yerlerine yerleştirmeyi hedefliyoruz. mümkün olan en kısa sürede.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesindeki depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için aralıksız çalışıyor. Depremden en çok etkilenen yerleşim bölgelerinden biri olan Kahramanmaraş Narlı’da çöp toplama ve ilaçlama çalışmaları devam ederken, Afet Uyum Merkezi’ndeki 50 işçi konteyner kenti hazırlamak için yoğun mesai harcıyor.

“2 ayda teslim edeceğiz”
ESHOT Genel Müdürlüğü Bina Tesisleri Daire Başkanı Semih Kök, kurum atölyelerinde heyetime hazır hale getirilen ve modül-kesim alanına nakledilen 60 konteynerden 12 adedinin yerleştirildiğini belirterek, “Şu anda montaj çalışmaları sürüyor. devam ediyor. Bu alana 232 yaşam alanlı konteynerler yapılacak. Bunun dışında ibadethane, çamaşırhane, masal evi, rehabilitasyon merkezi, revir gibi alanlarımızla birlikte 255 konteyner yapmış olacağız. Bunu iki ay içinde tamamlayıp teslim etmeyi planlıyoruz. Altyapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. 172 konteynerin altyapı çalışmalarını tamamladık” dedi.

Belli aralıklarla personel değiştirildiğini kaydeden Semih Kök, şu anda 50 kişilik bir çalışma grubunun hizmette olduğunu belirterek, “Konteyner şehri tüm arkadaşlarımızla birlikte en kısa sürede tamamlayıp, yerleşmeyi hedefliyoruz. Depremden zarar gören vatandaşlarımız bir an önce sıcak yuvalarına kavuşsunlar” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu