Ekonomi

Kaival Brands Nasdaq uyum sorunuyla karşı karşıya

Kaival Brands Innovations Group (NASDAQ: KAVL), iki yöneticinin kısa süre önce istifa etmesinin ardından Nasdaq’ın denetim komitesi gerekliliklerine uymadığına dair NASDAQ Borsası’ndan bir bildirim aldı.

Elektronik sigara ürünleri dağıtımı ile tanınan şirket, Pazartesi günü, Bay John Brooks ve Bay George Chuang’ın ayrılması ve Bay David Worner’ın denetim komitesindeki tek bağımsız yönetici olarak kalması nedeniyle Nasdaq’ın 5605 sayılı Listeleme Kuralı tarafından belirlenen kriterleri artık karşılamadığı konusunda bilgilendirildi.

Şirketin uyumsuzluğu, en az üç bağımsız direktörden oluşan bir denetim komitesine sahip olma gerekliliğinden kaynaklanmaktadır. Nasdaq kuralları, Kaival Brands’ın bildirim tarihinden itibaren 45 takvim günü içinde uyumu yeniden sağlamak için bir plan sunmasını öngörüyor. Planın 24 Nisan 2024 tarihinden önce Kotasyon Yeterlilikleri Departmanına sunulması gerekiyor.

Eksikliği giderme planı kabul edilirse, Nasdaq Kaival Brands’a tam uyumluluk göstermesi için orijinal bildirim tarihinden itibaren 180 güne kadar uzatma verebilir. Uyum planının Nasdaq’ın gerekliliklerini karşılayamaması durumunda, şirketin bir Dinleme Paneli nezdinde karara itiraz etme hakkı vardır.

Nasdaq’tan gelen bildirimin Kaival Brands’ın borsadaki kotasyonunu hemen etkilemediğini belirtmek önemlidir. Şirketin adi hisse senetleri, uyum sorununu çözmeye çalışırken “KAVL” sembolü altında işlem görmeye devam edecek. Rapor edilen bilgiler yakın tarihli bir SEC dosyasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu