Sağlık

Kanın saf olmasını sağlar! Canan Karatay’ın efsane önerisi: Kaynatıp iç

Prof. sağlıklı beslenme önerileriyle dikkat çekiyor. Dr. Canan Karatay yeni bir tesis daha önerdi.

Hastalığın yaygınlaştığı bu dönemde bağışıklık sistemini korumak isteyenler nasıl tüketmeleri gerektiğini merak ediyor.

Karatay, kandaki zehri temizleyen bitkinin “ısırgan otu” olduğunu anlattı.

Bilimsel adı Urtica dioica olan ısırgan otu, dikenli ve sert yapraklarıyla bilinmekte ve doğada sıklıkla karşılaşılmaktadır. Yaprakları ve kökleri tüketilen ısırgan otunun sayısız faydası bulunmaktadır.

Isırgan otu bitkisini çay şeklinde demleyip tüketebilirsiniz.

İşte ısırgan otunun faydaları…

Isırgan otu tüketmenin etkileri

1- Isırgan otu demir mineralleri açısından zengindir. Bu nedenle demir eksikliği anemisi gibi durumların tedavisine yardımcı olabilir.

2- Isırgan otunun antiinflamatuar özelliği alerjik reaksiyonların hafifletilmesine yardımcı olabilir. Özellikle ısırgan otu çayı alerjilere karşı doğal bir ilaç olarak kullanılabilir.

3- Isırgan otu vücuttaki iltihabın azaltılmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle romatoid artrit ve diğer inflamatuar hastalıkların semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

4- Bazı çalışmalar ısırgan otu ekstraktının kan şekerini düzenleyebildiğini ve diyabetle ilgili sorunların yönetilmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir.

5- Isırgan otu idrar söktürücü özelliğe sahiptir ve böbrek sağlığına destek olabilir. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarının semptomlarını hafifletmeye de yardımcı olabilir.

6- Isırgan otu cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir. Özellikle egzama ve sedef hastalığı gibi rahatsızlıkların semptomlarını azaltabilir.

7- Isırgan otu bağışıklık sistemini destekleyebilecek vitamin ve mineralleri içerir. Bu, özellikle kış aylarında hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu