Ekonomi

Karadeniz’in incisi zinekop yeni yılın ilk ayında yüzleri güldürdü

Kocaeli’nin Karadeniz kıyısında yer alan Kefken Limanı’nda bol miktarda gypsophila bulunmaktadır. Türkiye’nin 81 iline balık gönderen Kefken Limanı’nda önceki yıllara göre çinekop sayısında artış yaşandı.

Karadeniz’in incisi olarak nitelendirilen zinekop, yeni yılın ilk ayında balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürdü. Türkiye’nin 81 iline balık gönderen Kocaeli’nin Karadeniz kıyısındaki Kefken Limanı’ndan bol yaban mersini çıkıyor. Balıkçılar, jipsofilada geçen yıla göre artış olduğunu, fiyatın uygun olduğunu belirtti. 1 kilo Kefken zinekopun güncel fiyatının 120 TL olduğu belirtiliyor. Bu ay tezgahlarda çinekopun bol olması beklenirken, şubat ayının da verimli geçeceği tahmin ediliyor.

“Fiyatlar normal, sincabı et fiyatının yarısına alıyorsunuz”

Sezonun iyi geçtiğini ve palamuttan sonra kabakların bol olduğunu ifade eden Sefa Mungan, “Her gün buradayız, yakalanmasını büyük bir zevkle izliyoruz. Bu sene palamut bol bol oldu ve biz de yedik. Palamut bol. Şimdi palamut zamanı. Bu sezon iyi gidiyor. Bunu devam ettirerek, “Avlanmak ve halletmek kolay değil. Bunlar her zaman zor işlerdir. Elbette balıkçılar da kazanacak. Bence fiyatlar gayet normal. Etin yarı fiyatına sincap alabilirsiniz” dedi.

“Zinekop bu yıl daha bol ve daha uygun”

Kefken’de balıkçılık yapan ve Kefken Su Ürünleri Kooperatifi’nde çalışan Oktay Bayrak, “Artık kabak mevsimi. Önceki yıllara göre palamut mevsimi çok güzel ve uygundu. Halk palamutu çok yedi. Palamuttan sonra da balık avlıyor.” , hamsi başladı. “Halkımız bu sefer hamsiden bıktı. Artık insanlarımız bol bol yaban mersini yiyebiliyor. Fiyatlar çok iyi. Bu sene geçen seneye göre daha fazla ve fiyatları da uygun. Çinekop Karadeniz’in incisi beyaz altındır. Buradan Türkiye’nin 81 iline de gidiyor.” 81 ilin tamamı Kefken Zinecop’tan yararlanabiliyor” dedi. – KOCAELİ

harmancik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu