Haber

Kavrulduk resmen! Eyyam-ı bahur sıcağı bugün başlıyor, bu saatlerde dışarı çıkmayın.

Eyyam-ı bahur sıcakları bugün yurt genelinde etkili olmaya başlıyor. Birçok şehirde hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkacak. Vatandaşlardan 11.00-16.00 saatleri arasında güneş çarpmasına karşı önlem almaları istendi. prof. Dr. Şermin Tagil, yarından itibaren Türkiye’de etkili olacak “eyyam-ı bahur”un orman yangını riskini artıracağını vurguladı.

8 DERECE ARTIRILDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, Eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Türkiye’ye Kuzey Afrika’dan geldiğini belirterek, bugünden itibaren sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceğini söyledi. Ülkenin batısında görülmesi beklenen sıcaklıkların İstanbul’da da etkili olacağını belirten Tek, “İstanbul’da Eyyam-ı bahur sıcakları çarşamba günü başlayacak ve perşembe günü ‘tepe’ noktasına ulaşacak. İstanbul’da Çarşamba günü 35 dereceye, Perşembe günü ise 39 dereceye çıkacak sıcaklık, “Bugün ile Perşembe arasında yaklaşık 8 derecelik bir sıcaklık artışı bekliyoruz. Hafta sonuna doğru sıcaklıklar kademeli olarak düşmeye başlıyor. Hafta sonu ise sıcaklık 35 derece civarında olacak. İstanbul’da toplamda 4 gün boyunca sıcak hava dalgasının etkili olmasını bekliyoruz.” dedi.

YAĞMUR BEKLENMİYOR

Geçen ayın sonundaki gerçek sıcak hava dalgasının bu sefer olmayacağını vurgulayan Tek, bu sıcak hava dalgasının 4-5 derece daha düşük olacağını söyledi. Yaşanan sıcakların ardından İstanbul’da yağış beklenmediğini anlatan Tek, “Çünkü sıcaklıklar geçen seferki kadar hızlı düşmüyor. İstanbul’daki en yüksek sıcaklığı Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı’nda 41.3 derece olarak kaydettik. Hızla bir sonraki gün sıcaklık bir anda 12 dereceyi buluyor.Bu durum yağmura neden oldu.Ama bu kez böyle bir durum yok.” ifadelerini kullandı.

“10.00-16.00 ORTALARINDA GÜNEŞE ÇIKMAYIN”

Vatandaşların bu dönemde sıcağa dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Tek, “Vatandaşların 10:00-16:00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekiyor. Yoğun saatlerde vücudu zorlayan işlerden kaçınmakta fayda var.”

ANKARA VALİLİĞİNDEN UYARI

Ankara Valiliği de vatandaşlara sıcak hava uyarısında bulundu: “1-6 Ağustos tarihleri ​​arasında günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar dikkatli ve tedbirli olsun.” 2023.”

ORMAN YANGIN RİSKİ ARTIYOR

Bakırçay Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu