Haber

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 50 bin lira manevi tazminat ödeyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 60 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

Ankara 30. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ve Kılıçdaroğlu’nun avukatı Kadri Gökhan Sultan katıldı.

Aydın yaptığı açıklamada, sert eleştirilerin normal karşılanması gerektiğini ancak Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun müvekkili Erdoğan’ın kişilik haklarına baskın düzenlediğini kaydeden Aydın, davanın kabul edilmesini istedi.

Kadri Gökhan Sultan ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin eleştiri kapsamında kabul edilmesi gerektiğini, ifadelerinde suç unsuru bulunmadığını savunarak davanın düşürülmesini talep etti.

Avukat Sultan, müvekkili Kılıçdaroğlu’nun Man Adası ile ilgili açıklamalarının suç olmadığını, bu konudaki açıklamalara hukuki yaptırım uygulanamayacağını söyledi.

Yine söz alan Aydın, Man Adası ile ilgili davalardan 5’inin Yargıtay tarafından onaylanarak kesinleştiğini, bir tanesinin de tedbirle bozulduğunu söyledi. Aydın, Man Adası ile ilgili tezlerin kişilik hakları akını niteliğinde olduğunu, bunun yargı kararıyla karara bağlandığını belirtti.

Açıklamaların ardından kararını açıklayan mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar vererek Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 60 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Haziran 2021’de yaptığı açıklamalar nedeniyle Kılıçdaroğlu’na manevi tazminat davası açtı.

KILIÇDAROĞLU’NUN 5 MERKEZLİK DAVASINA RED

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Eylül 2020 ve 3 Ekim 2020 tarihlerinde yaptığı konuşmalarda kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açtığı 5 kuruşluk manevi tazminat davası da aynı mahkemede görüldü.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Sultan, Erdoğan’ın davadaki sözlerinin eleştiri olmadığını savunarak, lehlerine manevi tazminata hükmedilmesini istedi.

Erdoğan’ın avukatı Aydın ise siyasetçilerin eşlerinin ve ailelerinin siyasete bulaşmaması gerektiğini belirterek, müvekkili Erdoğan’ın açıklamalarının davacı Kılıçdaroğlu’na yanıt niteliğinde olduğunu kaydederek, davanın düşmesini talep etti.

Tarafların ifadelerini dinleyen hakim, temyiz yolu açık olarak davanın reddine karar verdiğini bildirdi.

haber-goynuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu