Ekonomi

Kimball Electronics 3. Çeyrek Beklentilerini Iskaladı, Satış Tahminlerini Revize Etti

JASPER, Ind. – Kimball Electronics, Inc. (NASDAQ:KE) 2024 mali yılının üçüncü çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını analist beklentilerinin altında açıkladı. Şirket, 0,40 $ olan analist tahmininin 0,06 $ altında 0,34 $ düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Çeyrek geliri 425,04 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 440,2 milyon dolarlık konsensüs tahminini de kaçırdı.

Elektronik üretim hizmetleri sağlayıcısı, elden çıkarılması beklenen Otomasyon, Test ve Ölçüm işinin değer düşüklüğü nedeniyle 6,1 milyon $ veya hisse başına -0,24 $ net zarar bildirerek zorlu bir çeyrek geçirdi. Bu, yasal bir uzlaşmanın geri kazanılmasıyla kısmen dengelendi. Bu kalemler hariç tutulduğunda, çeyrek için düzeltilmiş net gelir 8,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kimball Electronics’in CEO’su Richard D. Phillips sonuçlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şirketin piyasadaki mevcut durgunluğa karşı aldığı proaktif önlemlerin altını çizdi. Phillips, “Son pazarın yumuşak olduğu bu dönemde, ‘kontrol edebildiklerimizi kontrol etmeye’, maliyet yapımızı kısa vadeli talep eğilimleriyle proaktif olarak uyumlu hale getirmeye, istikrarlı işletme marjlarıyla rekabet gücümüzü korumaya ve işletme sermayesi iyileştirmelerine odaklandık” dedi.

Şirketin bu çeyrekteki net satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla %12 oranında düşüş gösterdi. Kimball Electronics, ekonomik sıkıntılar ışığında 2024 mali yılı beklentilerini güncelledi. Şirket, daha önce %2 ila %4 olarak tahmin ettiği net satışların %4 ila %6 oranında düşmesini bekliyor. Şirketin 2024 mali yılı için düzeltilmiş faaliyet geliri beklentisi ise değişmeyerek net satışların %4,2 ila %4,6’sı olarak kaldı. Ayrıca, daha önce 70 ila 80 milyon dolar olarak öngörülen sermaye harcamalarının 55 ila 60 milyon dolar arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Yaşanan aksaklıklara rağmen Phillips, şirketin stratejik odağı ve makroekonomik zorlukların üstesinden gelme becerisi konusunda iyimserliğini koruyor. “Stratejik odağımızı keskinleştirmek ve Şirketi karlı büyüme ve ileriye dönük daha güçlü performans için daha fazla konumlandırmak için anlamlı adımlar atıyoruz” diye ekledi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Kimball Electronics bu çeyreği 65.2 milyon dolar nakit ve nakit benzerleri ve 319.6 milyon dolar kredi borcu ile kapattı. Şirket ayrıca Yönetim Kurulu tarafından onaylandığı üzere hisse geri alımlarına yeniden başladı.

Şirket geleceğe bakarken, uzun vadeli büyüme fırsatlarına yatırım yapmaya devam ediyor ve önümüzdeki 18-24 ay içinde yeni işler için sağlam bir huni oluşturuyor. Büyüme, müşteri ilişkileri ve hisse geri alımları yoluyla hissedarlara nakit geri dönüşünü dengelemeye odaklanmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu