Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: KKTC’nin ulusal anlamda çok değerli olduğunu belirtti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin ulusal anlamda çok değerli olduğunu belirterek, “KKTC’nin bekası ve egemenliği, Mavi Vatan’daki yetki alanları ve Libya koridoru ile Türkiye’nin haritası ortaya çıkacak. Farklı bir gerçeklikle Doğu Akdeniz ortaya çıktı.” “İzlediğimiz politikayı kimse küçümseyemez, bu politikanın ana zeminini KKTC ile bulmuştur.” söz konusu.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Tatar, Gaziantep Valiliğini ziyaret ederek Vali Kemal Çeber ile bir süre görüştü.

Tatar, daha sonra Gaziantep Üniversitesi’nin Mavera Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl Etkinliği”ne katıldı.

Burada konuşan Tatar, KKTC’de tarih boyunca pek çok medeniyetin ve savaşın yaşandığını ve bunların izlerinin bulunduğunu söyledi.

Türk milleti içerisinde önemli bir yere sahip olan KKTC’nin Anadolu’ya yakın olduğunu belirten Tatar, “Anadolu’ya o kadar yakınız ki suyumuzu getirdik. Yunanistan’a 1000 kilometre, Brüksel’e ise 2 bin kilometre uzaklıkta. Dolayısıyla biz Anadolu’nun bir parçasıyız, onun uzantısıyız.” Ve tarih boyunca da bu hep böyle olmuştur.” dedi.

Tatar, egemenliğin milletler için çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek, siyasi hayatında egemenlik konusunda birçok çalışma yaptığını belirtti.

Ulusal davaların kolay olmadığını kaydeden Tatar, şöyle konuştu:

“Karşımızda bazı güçler var. Onların çıkarları da farklı. Ancak millet olarak baktığımızda coğrafyamıza baktığımızda Türkiye ile olan komşuluk ilişkileri, Akdeniz’deki yeni politikalar, Doğu Akdeniz’in artan stratejisi ve Türk dünyasının en güneyindeki Türk devleti olarak bağımsız bir Türk Cumhuriyeti vardır. “Bu bağımsız Türk devleti, karasıyla, kıyılarıyla, egemenliğiyle, denizleriyle, karasularıyla, kıtalarıyla, ekonomisiyle Mavi Vatan’a, Türkiye Cumhuriyeti’ne katkıda bulunmaktadır.” , bütün bunlar. KKTC, Türk dünyasına katkı sağlıyor.”

Tatar, Akdeniz’in önemli doğal kaynaklara sahip olduğunu ve önemli hakları burunlarının dibinde almaya çalıştıklarını anlattı.

Haklarını savunmadıkları takdirde kuşatılabileceklerine dikkat çeken Tatar, şöyle devam etti:

“Eğer etrafımız sarılırsa gemilerimiz bile açık denizlere açılamasa, uçaklarımız havada belli bir noktadan öteye gidemez. KKTC ulusal açıdan çok değerlidir. KKTC’nin bekası, egemenliği, mavideki yetki alanları Vatan ve Libya koridoruyla Doğu Akdeniz’deki Türkiye haritası bambaşka bir gerçeklikle.” “İzlediğimiz politikayı kimse küçümseyemez, bu politika KKTC’de kendine yer buldu. Burada ulusal çıkarlarımızın yaşatılması için denizde, karada, havaalanında birçok ulusal kazanımlar elde edildi. İnşallah” Bunları hep birlikte sürdüreceğiz.”

pulumur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu