Ekonomi

Küresel bankalar TCMB’deki başkan değişikliğini nasıl yorumladı?

Investing.com – Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı görevinden af ​​istemekArdından TCMB’nin yeni lideri belli oldu. Fatih Karahan oldu.

Karahan, ilk açıklamasında enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceklerini, asıl hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karahan ve grubuna güveninin ve desteğinin tam olduğunu söyledi.

Yabancı bankalar TCMB’deki liderlik değişikliğine ne dedi?

Morgan StanleyTCMB’deki başkan değişikliği, 2019 ve 2021’deki önceki liderlik değişikliklerinden farklı olarak siyasi yön değişikliği veya daha az sonuçlanacak. faizFaizlere ilişkin siyasi bir tercihe işaret ettiğini düşünmediklerini söyledi.

HSBC tarafından yayınlanan notta, başkanlık değişikliğinin para politikasında bir değişikliğe yol açmasını beklemedikleri belirtildi. HSBC, TCMB’nin sıkılaştırma sürecinin geçen ay sona erdiğine inandıklarını ve siyasi faiz oranının bu yıl boyunca sabit kalmasını beklediklerini belirtti.

Küresel banka, Türkiye enflasyonaRisklerin devam ettiğini ve TCMB’nin %36 varsayımına göre manşet enflasyonun yılsonuna kadar %45’e çıkmasını beklediklerini ifade etti.

  • InvestingPro ile yatırımlarınızda başarıya ulaşın. Özel indirim kuponlarımızla %60’a varan avantajlar sizlerle. 2 yıllık abonelik INVTROZEL2 Artık kodu 5 Şubat’a kadar kullanabilirsiniz. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

JP MorganAnalistler, Fatih Karahan’ın TCMB Başkanı olarak atanmasının ardından para politikası kurulunun yeniden daha şahin bir tavır almasını beklediklerini ve bu adımın enflasyonun düşmesine yol açacağını ve Türk Lirasıadına olumlu düşündüklerini ifade etti.

JPMorgan ayrıca daha uzun bir süre yüksek faiz oranları beklediklerini belirterek, para politikasının muhtemelen ileriye dönük enflasyon görünümüne daha duyarlı olacağına dair niyetlerini paylaştı.

Alman bankasıYeni yönetimden bir faiz artışı daha bekliyorum

Deutsche Bank, TCMB’de liderlik değişikliği ve enflasyondaki artış nedeniyle eski lider Hafize Gaye Erkan yönetimindeki bankanın Ocak ayında sona erdiğini belirttiği faiz oranı,
Artışlara alan açtığını belirtti.

Banka analistleri, yeni dönemde kısa vadeli enflasyon baskısının daha güçlü olacağı görünümünü dikkate alarak 250 baz puan veya 500 baz puanlık faiz artışı beklediklerini söyledi. Analistler, faiz artışı olmasa bile TCMB’nin bu yıl faiz indirimi yapmasını beklemiyor.

InvestingPro Dev İndirimi 5 Şubat’a Kadar Uzatıldı!

Finans dünyasında gerçek bir değişim için InvestingPro ile tanışın! Borsa bilgilerinden rayiç değere, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şey başarıya giden yolda size rehberlik etmek için burada. Özel indirim kuponlarımız ile seçtiğiniz planda %60’a varan avantajlara sahip olursunuz. INVTROZEL1A Kod ile fırsattan yararlanabilirsiniz. KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu