Ekonomi

Lexus, Avrupa’da satışlarını yüzde 43 artırdı

Avrupa’da ilk 6 ayda 34 binin üzerinde satış gerçekleştiren Lexus, bir önceki yıla göre yüzde 43’lük bir artış yakaladı.

Ayrıca hibrit dahil elektrik motorlu araçların satış oranı da 6 puan artarak yüzde 86 oldu.

Lexus’un RX, NX, UX, GX ve LX gibi modellerden oluşan geniş SUV yelpazesi, Avrupa’daki toplam satışların yüzde 85’ini temsil ediyordu. Avrupalı ​​kullanıcıların yaşam tarzlarına hitap eden Lexus SUV’ler, tasarımı, teknolojisi, sessiz sürüşü, performansı ve yüksek verimliliği ile beğeni topladı. Lexus, 2023’ün ilk yarısında yeni ürünler sunarak ve tedarik kesintilerini güzelleştirerek güçlü satış rakamlarına ulaştı.

Lexus’un Avrupa’da büyümesini sağlayan kilit modeller, geçen yılın 6 aylık dönemine göre yüzde 59 satış artışı sağlayan NX ve yüzde 42 artan yeni nesil RX oldu. Lexus NX’in satışları 11.869 adet olurken, UX 8.334 ve RX 7.137 satıldı. Ancak tamamen elektrikli RZ’nin satış hacmi 701 adet oldu.

Premium markanın Türkiye’deki istikrarlı yükselişi 2023’ün ilk 6 ayında da devam etti. Mart ayında satışa sunulan, kendinden şarjlı RX 350h hibrit, harici şarjlı RX 450h+ plug-in hibrit ve performans odaklı RX 500h turbo hibrit olmak üzere üç farklı versiyonda sunulan RX ürün ailesi yoğun ilgi gördü. RX, satış adetlerine göre markanın Türkiye’de en çok satan modeli oldu. Ancak Türkiye’deki Lexus satışları geçen yıla göre %65 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu