Haber

Leyleklerin Göç Yolculuğu Sındırgı’da Elektrik Kesintilerine Neden Oldu

Ağustos ayında göç yolculuğuna çıkan çok sayıda leylek, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde görüntülendi.

Ulus Dağı’nın eteğinde bulunan Kıran Mahallesi’nde leyleklerin konaklaması nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı.

Binlerce leylek, 1300 metre rakımla çevresindeki yerleşim birimlerine göre daha yüksek bir konumda bulunan mahallede gecelemek için ormanlık alan ve mahalle çevresinde mola verdi.

Leylek yoğunluğunun fazla olduğu Kıran Mahallesi sakinleri, yüksek tansiyon hatları leyleklere zarar vermesin diye sabaha kadar nöbet tuttu.

UEDAŞ tarafından leyleklerin telef olmaması için Derecikören, Weddingcüler ve Karacalar mahallelerinde belirli saatlerde elektrik kesintileri yapıldı.

Mahalle sakinlerinin cep telefonlarıyla izlemeye çalıştığı leyleklerin, geceyi tüneklerinde geçirdikten sonra günün erken saatlerinde ilçeden ayrıldığı görüldü.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı semalarında her yıl leylekler oluyor. Göç yolu üzerinde olan ilimizde farklı noktalara leylekler geliyor. Yine bu yıl Kıran köyünde binlerce leylek ağaçlara kondu. Leylekler elektrik direğine konduğunda canlarına bir şey olmasın diye vatandaşlarımız da tedbirli.Öte yandan elektrik direklerine konan leylekler elektriklerin kesilmesine neden oldu.Derecikören, Pelitören ve Karacalar bölgelerinde elektrikler kesildi. sabah leylekler gidene kadar kesilir.” dedi.

Kıran Mahallesi sakinlerinden Murat Efe, “Hayvanları otlatırken tesadüfen denk geldi. Ama biz bunu her sene yaşıyoruz. Tabii sabaha kadar gelip kontrol ediyoruz. Bölgede elektrik telleri var. Sağ olsun belediye başkanımız bu konuda çok hassas. Elektrikleri kesiyor. Leylekler yüksek akıntıya kapılmasın diye. Köylüler olarak onlar gidene kadar biz kontrol ediyoruz.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu