Haber

Londra’da Filistin Dayanışma Yürüyüşü Konuşmacılarından İçişleri Bakanı’na Tepki

Londra’da Filistin’le dayanışma yürüyüşünde katılımcılara seslenen konuşmacılar, yürüyüşleri “nefret yürüyüşü” olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Suella Braverman’a tepki gösterdi.

Kentte Filistin’le dayanışma amacıyla 5’inci kez bir araya gelen göstericiler, Londra’nın sembol mekanlarından Hyde Park’ta başlayan yürüyüş, Londra’daki ABD Büyükelçiliği önünde sona erdi.

Burada kurulan sahneden göstericilere seslenen İngiltere’deki Filistin Misyonu Başkanı Büyükelçi Husam Zomlot, Birleşmiş Milletler’in (BM) savaşları önlemek ve savaşların kurallarını belirlemek için kurulduğunu söyledi.

Zomlot, İsrail’in kuruluşundan bu yana BM’nin belirlediği kuralları ihlal ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“İsrail bugün Gazze’de BM’yi bombalıyor. 100’den fazla BM sağlık çalışanı öldürüldü. 175’i Batı Şeria’da olmak üzere 11 binden fazla sivil öldürüldü. Ancak İngiliz hükümeti hâlâ İsrail’i acımasız savaşını durdurmaya zorlamaya çalışıyor.” Filistinlilere karşı.” “İsrail’in 2,3 milyon insanı açlığa itmesine ‘dur’ demedi.”

“Filistinlilerin hayatı değerli değil mi?” diye sordu Zomlot, İngiliz hükümetini ve İçişleri Bakanı Suella Braverman’ı eleştirerek.

Zomlot, “İngiltere hukukun üstünlüğüne olan inancı ve ifade özgürlüğünü savunmasıyla tanınıyor ama bu ülkede hâlâ bu yürüyüşü yasaklamak isteyen siyasetçiler var. Bu yürüyüşlere ‘nefret yürüyüşleri’ deniyordu.” dedi.

75 yıldır Filistinlilerin haklarını savunan Yahudiler için göstericilerden alkış isteyen Zomlot, “Filistinliler hakları, gelecekleri ve evleri için mücadele etmekten asla vazgeçmeyecekler.” söz konusu.

“İçişleri Bakanı görevden alınmalı”

Savaşı Durdurun Koalisyonu’ndan Lindsey German da şunları söyledi: “Başbakan ve polis bu yürüyüşü iptal etmemizi istedi. Suella Braverman engellemek istedi. Ama biz ‘Hayır’ dedik ve ‘Yürüyeceğiz’ dedik. İsrail Gazze’yi bombalarken ve Batı Şeria’daki insanları hapsetmeye devam ediyor, “çocukları öldürmeye devam ettikleri sürece yürüyüş yapacağız.” Dedi.

Braverman’a tepki gösteren German, “Bu barışçıl bir yürüyüş. Kimseden nefret etmiyoruz ama ateşkes davetini reddeden tüm siyasilerden hesap soracağız” dedi. dedi.

German, Irak savaşı öncesinde savaşın Müslüman karşıtlığını artıracağını ifade ettiklerini belirterek, “Braverman yürümemizi zorlaştırıyor. Müslümanları suçlamaya çalışıyor. Bugün Londra’da bir şiddet olayı olursa Bakan, Bunun sorumlusu İçişleri Bakanlığı’dır. Görevden alınmalı. Bu hükümet onu görevden almaya hazır.” Aksi halde onların da görevden alınması gerekir.” dedi.

“Suella Braverman gibi aşırı sağcı nefret tacirlerini kınıyoruz”

Demiryolu, Denizcilik ve Ulaştırma Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri Mick Lynch, sivillere yönelik katliamı ve toplu cezalandırmayı kınadıklarını belirterek, Gazze halkı ve esirler için özgürlük talebinde bulundu.

Lynch, “Suella Braverman gibi aşırı sağcı nefret tacirlerini kınıyoruz” dedi. söz konusu.

Londra’da 14 Ekim’den bu yana her hafta düzenlenen Filistin’le dayanışma yürüyüşlerini “nefret yürüyüşü” olarak nitelendiren Braverman, polisi Filistin eylemleri konusunda taraflı davranmakla suçladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu