Ekonomi

Matriks, para ve sermaye piyasalarında projesi olanları ekosistemine davet ediyor

Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Price, şubedeki eksikleri tamamlamayı, sürdürülebilir projeleri desteklemeyi ve bölümün ihtiyacını karşılayacak ücretli projeleri öne çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Meblağ, “Matriks Expands the Ecosystem” projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tutar, “Finansal Teknolojiler, Para ve Sermaye Piyasaları” konusunda fikri veya projesi olan herhangi bir start-up girişimin, aktif bir şirketin, bir ekibin veya tek bir kişinin, ticaret uygulamalarından kripto para birimi ve blockchain uygulamalarına kadar projelerine başvurabileceğini belirtir. Finansal okuryazarlık projelerinden finansal oyunlaştırma projelerine, yapay zekadan analiz uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede katılımcıları işten çıkarmadan, diledikleri alanda istedikleri teknolojiyi kullanarak proje üretmelerini sağlayacaklarının altını çizdi.

Matrkis’in 20’nci yılında başladıkları bu adımı bir partner programa dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden Meblağ, “Sektördeki eksik alanlara dokunmayı, sürdürülebilir projeleri desteklemeyi ve ihtiyaca cevap verecek pahalı projeleri ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Toplamda 5 milyon TL yatırım yapmayı ve projeye katılmaya hak kazananlar arasından seçilen projelere 1 milyon TL destek vermeyi hedefliyor, ‘en orijinal fikir benim’ diyen herkesi bekliyoruz. 15 Haziran itibariyle Matriks ekosistemine. Başvuru sürecimiz 15 Haziran -15 Ağustos “İlk başvuruyu alır almaz projeler için ön elemeye başlayacağız ve ön elemeyi geçen ekiplerin başlaması için destek vereceğiz. iş geliştirmeleri. 15 Eylül’de projemizi tamamlamayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yazılım sektöründe kadın istihdamını artıracağız”

Tutar, Matriks’in 2 Haziran’da depremden etkilenen 11 ilde ikamet eden, üniversitelerde okuyan veya mezun olan kadınlara yönelik “Android Yazılım Geliştirici Mesleki Eğitim” programını başlattığını da kaydetti.

Matriks Kadın Android Geliştirici Meslek Programı başvurularının 25 Haziran’da sona ereceğini kaydeden Meblağ, “Üç aylık programdan mezun olan kadınlar hem Matriks’te hem de yazılım sektöründe çalışma şansı yakalayacak. Matriks’in yüzde 33’ü” Matriks Kadın Android Yazılımcı Meslek Programı ile hem alanda kadın istihdamını artırmayı hem de beyin sarsıntısı alanında öğrenci veya yeni mezun bayanların meslek edinmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. yazılım geliştirme alanında uzman kişiler şubemize değer katacak.Bu programa eğitim teknolojileri girişimi Up School ile başladık.” açıklama yaptı.

Cem Tutar, Matriks’in “Kadın Android Geliştirici Mesleki Eğitimi” programı ile 50 kadına deprem bölgesi ile ilgili Android yazılım eğitimi vererek iş bulmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Adaylar online başvuru formunu doldurduktan sonra kodlama testi ve mülakat aşamaları uygulanarak adaylar belirlenecektir. Programda 30 saat özgüven eğitimi ve 100 saat teknik eğitim verilecektir. Teknik eğitimler oluşacaktır. 40 saat canlı eğitim, 24 saat asistan desteği ve 36 saat isteğe bağlı videodan oluşan Matrix’in deneyimli Portable Development grubu, program boyunca mentorluk temeli sağlayacak ve katılımcılara kendi hikayeleriyle ilham verirken, deneyimlerini gerçek- Up School, katılımcılarının bir kısmını kendi grubuna dahil ederken, diğer katılımcıların da aldıkları eğitimler sonucunda kısa sürede iş imkanlarına sahip olmaları için çalışmalar yapacak.Ayrıca programda deneyim de yer alacak. Bölümden uzman konuşmacıların davet edileceği, öğrencilerin motivasyonlarını artıracak ve ağlarını geliştirecek transfer toplantıları.”

“Finansal okuryazarlık için dijital bir kütüphane oluşturmayı hedefliyoruz”

Bu iki önemli projenin yanı sıra kar amacı gütmeyen Matriks Academy’nin kurulmasıyla uzun yıllardır yürüttükleri finansal okuryazarlık çalışmalarını 20. yılında güçlendirdiklerine işaret eden Tutar, “Hedefimiz hem yatırımcılar hem de bu konuya ilgi duyan herkes için dijital bir kütüphane oluşturmaktır.Algoritmik süreçlerde gelişmek isteyen yatırımcılara kaynak sağlamak amacıyla kurduğumuz algokutuphanesi.com’u daha da geliştirerek Matriks çalışmalarına entegre ettik. yatırımcıların kendi stratejilerini kodlarken görüntüleyebilecekleri ve mevcut örnekleri inceleyebilecekleri www.algokutuphanesi.com adlı site.İşte eğitim görsellerimizden birçok örnek.ve belgelerimiz yol gösterici olacak.Bunlara ek olarak yeni bir çalışma da planlıyoruz. kurumların ve bireysel algo geliştiricilerin algo kütüphanesine katılımı için.” değerlendirmesini yaptı.

altintasajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu