Haber

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: Rahvan yarışları Türkiye’de en çok seyirciye ulaşan geleneksel sporlardan biri.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, at yarışının Türkiye’de çok yaygın bir geleneksel etkinlik olduğunu söyledi. spor Bunun bir spor dalı olduğunu ifade ederek, “Futboldan sonra belki de geleneksel sporlardan biri olan ambling yarışları en fazla seyirciye ulaşıyor.” söz konusu.

Ertuğrulgazi İlçesi Binicilik Spor Tesisleri’nin açılışında konuşan Büyükataman, tarihi bir günde Afyonkarahisar’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Tesisin Afyonkarahisar’a çok yakıştığını belirten Büyükataman, şöyle konuştu:

“Rahvan sporuna olan merakımdan dolayı Binicilik Sporları Tesisi’nin inşaatını ve çalışmalarını başından itibaren takip etmeye çalıştım. Federasyonun ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in çok samimi çabalarına şahit oldum. Rahvan ilçemizde çok yaygın bir klasik spor bölümüdür. Türkiye’de futboldan sonra “Tekerlekli yarışlar belki de en fazla seyirciye sahip klasik sporlardan biridir. Bu prestijle böyle bir tesisin güzide şehrimiz Afyonkarahisar’a kazandırılması ve örnek teşkil etmesi çok kıymetli.”

Büyükataman, açılış töreninin ardından Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonası’nın düzenleneceğini belirterek, şampiyonaya katılan sporculara başarılar diledi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da şampiyona gününde Binicilik Spor Tesisi’nin kente kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyetin 100’üncü yılında hizmete açtıkları tesisin, klasik spor branşlarından ambling at yarışlarının buluşma noktası olacağını vurguladı.

Türkiye Klasik Binicilik Sporları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu da Afyonkarahisar’da açılışını yaptıkları Binicilik Spor Tesisi’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak ve Türkiye Klasik Binicilik Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Zeki Geneloğlu da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından plaket takdim edildi.

Türkiye Klasik Binicilik Sporları Federasyonu Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonası, açılışı yapılan tesiste gerçekleştirildi.

Yarışların ardından dereceye giren sporculara kupa ve ödülleri verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu