Haber

Millet İttifakı son düzlükte: Gündem partinin üst organlarında aday adayı

ANKARA – 14 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan seçimlerde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve ittifakın seçimlere nasıl bir prosedürle gireceği sorusu yanıt bekliyor. CHP, ÂLÂ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları 13 Şubat’ta 12’nci kez halkın karşısına çıkacak. SAADET lideri Temel Karamolloğlu’nun ev sahipliğinde.

Kritik görüşme öncesinde liderler, partilerinin en üst karar organları ve meclis kümeleriyle toplantılar yapmaya başladı. Toplantılarda, parti yöneticilerinin cumhurbaşkanı adayı ve ittifak seçeneklerine ilişkin görüşlerini iletmeleri ve bu konularda istişare ve karar için genel başkanlara yetki verilmesi gündemdedir.

KILIÇDAROĞLU’NUN CHP’DE YETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

CHP Meclis Kümesi, cumhurbaşkanları zirvesine 4 gün kala 9 Şubat saat 09.30’da Meclis’e gelecek. Aynı gün saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde Parti Meclisi toplanacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sunum yapacağı toplantılarda cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi hazırlıkları masaya yatırılacak. Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Meclis Kümelenmesi ve Parti Meclisi’nin cumhurbaşkanı adayı hakkında istişarelerde bulunma ve karar alma yetkisine sahip olması bekleniyor.

İYİ PARTİ YÖNETİMİ 11 ŞUBAT’TA TOPLANACAK

Millet İttifakı’nın bir diğer partisi olan GÜZEL Parti, liderler zirvesinden 2 gün önce 11 Şubat’ta en üst yönetim organı olan Genel Yürütme Kurulu’nu toplayacak. ÂLÂ Partisi GİK’te parti yetkililerinin cumhurbaşkanı adayına ilişkin fikirlerini UYGUN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener ile paylaşması ve partinin yöneliminin ortaya çıkması bekleniyor.

SAADET ‘SEÇİM’ KONUSUNU GÖRÜŞMEK İÇİN TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

13 Şubat’ta yapılacak liderler zirvesine ev sahipliği yapan Saadet Partisi, bugün (3 Şubat) Genel Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Her ayın ilk Cuma günü yapılan bu toplantıda edinilen bilgilere göre seçim ve cumhurbaşkanı adayı konusu gündeme geldi. SAADET üst yönetimi, aday ve seçim stratejisine ilişkin görüşlerini Karamollaoğlu ile paylaştı.

TAM YETKİ BABACAN VE DAVUTOĞLU’YA

DEVA Partisi’nin en üst yönetim organı olan Genel Başkanlık Divanı, seçim gündemiyle 31 Ocak Salı günü toplantısını gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre parti üst yönetimi, ittifak görüşmeleri yapmak, bu konuda kararlar almak ve cumhurbaşkanı adayına bahse girmek için DEVA lideri Ali Babacan’a tam yetki verdi.

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu, 31 Aralık Salı günü Genel Başkan Ahmet Davutoğlu başkanlığında bir araya geldi. Parti Yürütme Kurulu, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve partinin seçime gireceği ittifak modeli konusunda tam yetkiyi parti lideri Ahmet Davutoğlu’na verdi.

DEMOKRAT PARTİ’DE TOPLANTI YAPILMASI BEKLENİYOR

Millet İttifakı’nın bir diğer üyesi olan Demokrat Parti’nin üst yönetimi şu anda seçim gündeminde olan bir toplantı yapmadı. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Demokrat Parti üst yönetimi 13 Şubat’tan önce bir toplantı yapacak. Bu toplantıda parti yetkililerinin seçime ilişkin görüşlerini Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a iletmesi bekleniyor. ve cumhurbaşkanı adaylığı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu