Haber

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Eğitim Bakanlığı Zaman teslim töreni gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türk milli eğitim sistemini hak ettiği yere getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Öncelikle bu konuda sizlerin huzurunda bir taahhütte bulunmak istiyorum. Bunu yapmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi. Hiçbir fedakarlık yapmadan önümüze ne çıkarsa çıksın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından bakanlıklarda devir teslim törenleri de yapılıyor. Eğitim Bakanlığı Türkiye’ye getirilen Yusuf Tekin, bugün bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Mahmut Özer’den devraldı. Törende konuşan Mahmut Özer şunları söyledi:

“BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZE BİRLİKTE YOL AÇTIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

“Tüm meslektaşlarımızla birlikte eğitim sistemimizin kalitesini yükseltmek için gece gündüz çalıştık. Her başlangıcın bir sonu vardır. Onun için bugün görevi değerli hocamız Yusuf’a devredeceğiz. Meslektaşlarıma, bakan yardımcıları, genel müdürler, daire başkanları, okul müdürleri kısacası tüm öğretmenlerimiz, ben şahsen teşekkür ederim.

Hizmete başladığımda Rabbimden tek bir duam vardı; Unsurlarla, dürüstlükle, şeffaflıkla, uzlaşmayla değil, ilke odaklı çalışmayı ve eğitim sisteminin güzelleşmesi için çalışmayı Rabbimden niyaz ettim. Duam kabul olduğu için ve bu süreçte bana yardım ettiği için Allah’a şükrediyorum.

“TÜRKİYE’DE MAARIF SADECE BAKANLIK OLARAK YAPILACAK BİR İŞ DEĞİLDİR”

Görevi Özer’den devralan Milli Eğitim Bakanı Tekin, şunları söyledi:

“Yaklaşık 5 yıl önce sizleri bu salonda yine duygusal bir veda ile bırakmıştım. Şimdi yine aynı duygu durumundayım. Birlikte yol yürüdüğümüz birçok arkadaşımızla tekrar bir araya geldiğim için çok mutluyum. Hatırlıyorum. çok düşünceli zamanlarda bu salonda çok sıkıntılı toplantılar yaptığımız bir an.Birlikte çalıştığımız birçok arkadaşımız hala salondaydı ve onları burada görmek beni çok mutlu etti.Çıkarken dedim ki: Türkiye sadece bir bakanlık bürokratı olarak verilecek bir mücadele değil.Çalışmak ve bu konuya dışarıdan katkı sağlamak çok onurlu ve onurlu bir iş ama yollarımız düşerse vedalaşırken ‘tekrar görüşeceğiz’ dedik. bir gün tekrar karşıya

Bugün bizi tekrar bir araya getirdiği için Yüce Allah’a şükrediyorum. Bizleri bu misyona layık gören değerli Cumhurbaşkanımıza, bize güvendiği ve tekrar bu göreve layık gördüğü için şükranlarımı sunuyorum. Biz müsteşarken hem başbakanlık döneminde hem de cumhurbaşkanlığı döneminde attığımız her adımda bu adımları onun desteği sayesinde atabildik. Onun takviyeleri ve bize katkılarıyla inşallah bugün ve gelecekte çok güzel şeyler yapacağız.

“ARTIK GELECEK YÜZYILIN TÜRKİYE YÜZYILI OLACAĞINI İDDİA EDİYORUZ, DÜŞÜNÜYORUZ”

2018’den bu yana Türkiye’de çok şey değişti. Özellikle 2023 seçimlerinden sonra Türkiye’de hem siyasette hem de bürokraside birçok paradigma değişti ve değişmek zorunda. Şimdi tartışıyor ve önümüzdeki yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olacağını düşünüyoruz. Bu tezde samimiysek ve başarılı olmak istiyorsak, adımların atılacağı ve inşa edileceği yer şüphesiz Milli Eğitim Bakanlığı ve milli eğitim sistemidir. Bu ideali ve bu amacı gerçekleştirmek için bakanlığımızın merkez teşkilatı, taşrada dertli öğretmenlerimiz, taşrada dertlerle boğuşan idareci arkadaşlarımız, idari kadromuz, özel eğitim kurumlarımız, sadece Mesela merkezi idare içinde birlikte hareket edebileceğimiz değerli yapılar var, başka bakanlıklar da var. Kuşkusuz bir eğitim politikası komitesi var.

“TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN HAK ETTİĞİ YERE GETİRİLMESİ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ”

Tüm bu paydaşlarla birlikte Türk milli eğitim sistemini hak ettiği yere getirmek için her zaman çaba göstereceğiz. Her şeyden önce, bu taahhüdü sizden önce yapmak istiyorum. Bütün gayretimizle, bütün gücümüzle bu gayreti gece gündüz demeden 7/24 yürüteceğimize milletimize söz veriyorum. Hiçbir fedakarlık yapmadan üzerimize düşeni yapmak için sonuna kadar çaba göstereceğiz.”

Kaynak: ANKA / Eğitim

haber-pulumur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu