Haber

Muharrem İnce’den Millet İttifakı yorumu: Dolar 100 lira da olsa kazanamazlar

Tarihi seçimler geride kalırken, ağır yenilgiye uğrayan muhalefette kaos hüküm sürüyor.

Millet İttifakının devamına ilişkin bir açıklama yapılmazken, 2024 Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala Yeter Partisi, CHP’ye darbe vurdu.

81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklayan Uygun Parti, olası işbirliklerine de kapılarını kapatmadığını belirtti.

Muhalefetteki belirsizlik devam ederken bir yandan da 14 Mayıs öncesinde adaylığından çekilen Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefet partilerine yerel seçimlerde ittifak yapma çağrısında bulundu.

Çağrının ardından Yeter Partisi Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelen İnce, TV100 Eşit Ağırlık programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Buna Ulusal İttifak değil, çıkar ittifakı denir”

“Kemal Kılıçdaroğlu seçimi neden kaybetti?”Soruyu yanıtlayan İnce, Millet İttifakının bir çıkarlar ittifakı olduğunu vurguladı.

İnce şunları söyledi:

Çok kolay bir dönemdi, sebep yoktu, bilim yoktu. Bu seçimlerde çıkar ittifakı oluştu. Buna halk ittifakı değil, çıkar ittifakı denir. Eğer unsurların ittifakı olsaydı bu seçim kazanılırdı. Partinin genel lideri ilk açıklamayı yaptı: ‘Cumhurbaşkanı adayımız altılı masadaki liderlerin imzası olacak. İmzalayacaklar, başkan da imzalayacak. Unutmayın, Kemal Bey’in adaylığı henüz ortaya çıkmamıştı.

Temel Karamollaoğlu, ‘Hepimiz imzalayacağız, cumhurbaşkanı adayımız kazandığında bunları yapacak.’ Daha sonra Sayın Kılıçdaroğlu aday oldu. Parti liderlerine yardım edecek 7 yardımcı. İkide şehir lideri. Onların onayı olmadan başkan hiçbir şey yapamayacak. Bu seferlik insana iman vermez, bu ilktir.

“Milli duyguları rencide ederseniz dolar 100 lira da olsa seçimi kaybedersiniz”

İkincisi, telaffuzlar berbattı. Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edilenlerin tamamı askere alınacak. HDP’ye olan ilgi pervasızdı. 7 başkan yardımcısı çok fazlaydı, böyle bir şey olamazdı, imkansızdı, olmamalıydı. ABD yanlısı olduklarını söylüyorlar… Açıkça Ukrayna’dan yana tavır alıyorlar. Bu da yanlıştı ve Vatan Partisi’ne yapılanlar, Azerbaycan ve Libya hakkında söylenenler inandırıcı değildi.

Halk güvenliği seçer. Mavi Vatan’ı savunmazsanız, “Libya’da ne işimiz var” dersen milli duyguları rencide etmiş olursun, dolar 100 lira da olsa seçimi kaybedersin.

haberkabatas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu