Ekonomi

Murzioğlu: “Çok güçlü bir enerjiye sahibiz”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) yeni meclisi ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Şehrimizin kalkınmasına hizmet edecek yeni işler için çok güçlü bir enerjiye sahibiz. Şehrimizin kalkınması için, sürdürülebilir bir ihracat grafiği için, marka şehir olabilmek için bu dönemde de var gücümüzle çalışacağız” dedi.

3 Kasım’da yapılan seçimde oluşan Samsun TSO Meclisi birinci toplantısını gerçekleştirdi. M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının açılışını ise meclisin en yaşlı üyesi Hamdi Güler gerçekleştirdi. Hayırlı, uğurlu olması temennisiyle meclis üyelerine iyi çalışmalar dileyen Güler, daha sonra ise toplantıyı yönetmek üzere divana Samsun TSO’nun yine seçilen Meclis Lideri Haluk Akyüz’ü davet etti.

Akyüz: “Ortak paydamız Samsun”

Meclis toplantısı, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Meclis Lideri Haluk Akyüz, meclis üyelerine sırayla mazbatalarını teslim etti. Meclis toplantısını geçen günlerde vefat eden Samsun TSO’nun eski Meclis Başkanı Fahrettin Ulusoy’u anarak başlatan Haluk Akyüz, “Bu periyot 40 meslek kümesinden toplam 95 meclis üyemizle bu çatı altında daima birlikte çalışacağız. Ortamızda 27 yeni arkadaşımız var. Düzgün bir ahenk ve dinamizm yakalayarak başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Bizler bugün burada 11 bin 500 üyenin temsilcisi olarak bulunuyoruz. Hepimizin ortak paydası Samsun. Temsil ettiğimiz her bir üyemizin sorumluluğunu hakkıyla taşımanın tek yolu birlik ve beraberlikten taviz vermemektir. Çünkü, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu bağlamda birlik ve beraberliğimizi daha güçlü kılmak için gerek meslek kümeleri halinde gerekse genel iştirakli olarak çalışmalarımızı istişare etmek, farkındalık oluşturmak ismine pek çok faaliyet ve tertip düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Murzioğlu: “Seçim sürecimizi âlâ bir iştirakle tamamladık”

Yapılan seçimlerde 4’üncü kez yönetim kurulu başkanı seçilerek güven tazeleyen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da söz alarak yeni meclise seslendi. 2022-2026 çalışma döneminin iş dünyası için hayırlı, uğurlu olması temennisiyle sözlerine başlayan Başkan Murzioğlu, “121 yıllık tarihe sahip odamızın bugüne gelmesinde binlerce kişinin emeği var. Odamızın tarihine, prestijine yakışır bir hassasiyetle yürüttüğümüz seçim sürecimizi güzel bir iştirakle tamamladık. Demokratik bir ortamda tamamladığımız odamız organ yenileme seçimleri sonucu oluşan komitelerimiz, meclisimiz ve idare konseyimiz ile birlikte Samsun’un kalkınması ismine birlikte uğraş etmek üzere büyük bir sorumluluk almış bulunuyoruz. Hepiniz kendi bölümleriniz içinden ilgili komite üyelerimizin sizlere duyduğu itimat çerçevesinde seçilerek geldiniz. Topluluğumuzu temsil eden böylesi saygın bir kuruluşun meclis üyesi olarak oda tarihinde yer almak çok değerli. Hepinizi en samimi hislerimle bir defa daha tebrik ediyorum. Bu çok kıymetli bir misyon. Bu bağlamda bize gösterilen inanç de çok büyük. Daima birlikte bu inanca layık olmaya çalışacağız. Bu vesileyle gösterdikleri teveccüh için tüm üyelerimize teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

“Çok güçlü bir güce sahibiz”

Konuşmasında güç birliğine dikkati çeken Murzioğlu, “Odamızın idaresine geldiğimiz günden bu yana, Karadeniz bölgesindeki önder ve öncü rolümüzü koruma etmek ve odamızı Karadeniz havzasında faal bir milletlerarası aktör haline getirmek vizyonuyla hareket ediyor, üyelerimizin ve bölgesinin gereksinimleri doğrultusunda siyasetler üreterek, ekonomik ve toplumsal bakımdan bölgesel ve ulusal kalkınmaya dayanak sağlamak misyonuyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Samsunumuzun iş dünyasının en büyük çatı kuruluşu olan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üye odaklı hizmet anlayışıyla kanunla verilen misyonlarımızın yanı sıra, üyelerimizin rekabet edebilirliklerine güç katmak ve kapasitelerini geliştirmelerine dayanak olmak hedefiyle projeler yürütüyor, üyelerimizin ticari hak ve menfaatlerini korumak ismine teşebbüslerde bulunuyoruz. Kentimizin kalkınması bağlamında bugüne ortaya koyduğumuz tüm çalışmalar bu anlayışın eseridir. Bu periyot ortamızda 27 yeni meclis üyemiz var. Biz son on üç yılda kentimizin kalkınmasına hizmet eden çok değerli işlere imza attık. Her geçen gün çıtayı çok daha yüksek bir noktaya taşıdık. Evet, çıta çok yüksek lakin bizim bu kente olan tutkumuz da bir o kadar kuvvetli. Hasebiyle kentimizin kalkınmasına hizmet edecek yeni işler için çok güçlü bir güce sahibiz. Kentimizin kalkınması için, sürdürülebilir bir ihracat grafiği için, marka kent olabilmek için bu periyotta de var gücümüzle çalışacağız. Meclis Liderimizin da dediği üzere birlikte rahmet var. El birliği, güç birliği yapmak durumundayız. 40 meslek komitemiz var. Her birinden kesimlerinin gelişimine ait beklenti içinde olmalarını, çalışmalar yapmalarını istiyoruz. 95 meclis üyemiz var. Bu kürsüyü demokratik bir halde kullanmalarını icraata takviye olmalarını, taraf vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

İhtisas komisyonları kuruluyor

Yeni çalışma döneminde ihtisas komisyonları oluşturacaklarını belirten Murzioğlu şunları söyledi:

“Oluşturacağımız komitelerin yapacağı çalışmalar çerçevesinde faaliyetlerimizi yöneteceğiz. Böylelikle daha faal bir metodoloji izleyerek proje üretmeyi, daha verimli faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Sizlerin etkin iştirakiyle kentimiz iktisadı için hoş işlere imza atacağız. Oda olarak en stratejik gördüğümüz alanlardan biri her platformda defeatle lisana getirdiğim ihracat konusu. Bunun için Dış Ticaret Komitesi oluşturuyoruz. Yeşil mutabakat, sürdürülebilir gelişme, yeşil iktisat. Bunlar artık herkes için kritik hususlar; gelecek için dönüşmek zorundayız. Etraf ve İklim Değişikliği Komisyonu’nu oluşturuyoruz. Bugün yaptıklarımız aslında geleceği şekillendiriyor. İnovasyon ve Endüstri 4.0 Komisyonu’nu kuruyoruz. Pandemide pak besinin, sürdürülebilirliğin değeri bir kere daha çok önemli bir halde idrak ettik. Tarım ve Hayvancılık Sanayi Komisyonu’nu oluşturuyoruz. Çok dinamik bir alan, şehirler her geçen gün yenilenmeye, revize edilmeye muktedirler. İnşaat bu bağlamda doğrudan alakalı ve 250 yan sektörü ilgilendiren lokomotif bir alan. Şehircilik ve İnşaat Komisyonu’nu oluşturuyoruz. Gelişime çok açık, tüm kesimler içerisinde en yüksek istihdam sağlayan bir alan turizm ve hizmetler kesimi. Kentimiz bu manada çok büyük bir potansiyele sahip. Turizm ve Hizmet Bölümü Kurulu’nu kuruyoruz. Biz idare şurası olarak elimizi taşın altına koyduk. Sizlerin de gönüllülük temeliyle katkı vereceğinize yürekten inanıyoruz. Bizim, hepimizin; her daim ve öncelikli amacı Samsun iktisadına katkı vermek olacaktır. Daima birlikte verimli bir çalışma devri geçireceğimize olan inancım tamdır.”

Komisyonların kurulması tekliğinin de kabul edildiği meclis toplantısı, gündem hususlarının görüşülüp karara bağlanması ve gündem dışı konuşmalarının akabinde sona erdi. – SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu