Haber

MÜSİAD Başkanı: Türkiye Önümüzdeki 10 Yılda Parlayan Bir Ülke Olacak

MÜSİAD Başkanı Murat Asmalı, Türk ekonomisinin diğer ülkelere göre pek çok avantajı bulunduğunu belirterek, “Önümüzdeki 10 yılda parlayacak ülke Türkiye olacak.”

MÜSİAD Malatya Şubesi’nin deprem bölgesi Malatya’da düzenlediği ‘Üye Haspihal Programı’na katılan Başkan Murat Asmalı, ülke ve Malatya ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Malatya’da yaralarının iyileştiğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Asmalı, “Allah’a şükür, yaraları çok olmasına rağmen şehirlerde yaraların iyileştiğini görmek bizi de mutlu etti. Ne yazık ki bu ülkemiz zor durumda. Topraklarımızın yüzde 80’i, nüfusumuzun yüzde 90’ı deprem bölgesinde yaşıyor, dolayısıyla “Bunu değiştirmemiz mümkün değil. Bu da depremle yaşamayı öğrenmemiz gerektiği anlamına geliyor. Bu gerçeği unutmadan, deprem sonrasında nasıl önlem alıyorsak, deprem öncesinde de önleyici tedbirler almalıyız” diye konuştu.

Artık merkezi hükümet başta olmak üzere yerel yönetimlere bu konuda görev düştüğünü kaydeden Asmalı, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Deprem öncesinde de ülke ekonomimiz açısından bir takım sıkıntılarımız vardı. Hatırlarsanız tüm dünya olarak çok ağır bir pandemi sürecinden geçtik. Tam yaralarımızı sararken Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Her iki devletle de önemli işbirliklerimiz vardı ve iki komşu devletin savaşa girmesi ülke olarak bizi çok üzdü.” Önemli bir etkisi oldu. Üstüne üstlük 6 Şubat depremiyle birlikte ekonomide sıkıntılar artmaya başladı. Bu ortamı hep birlikte yaşadık. Ancak Türk ekonomisinin dirayeti ve milletin gayreti sayesinde bu süreci büyük bir hasar almadan atlattı.”

Asmalı, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda parlayacak bir ülke olduğunu belirterek, üyelerle ekonomik veriler üzerine röportaj yaptı.

Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, depremin ardından tüm üye ve yönetimle seferberlik başlatarak vatandaşların yanında olduklarını hatırlattı. Depremin yaralarını hep birlikte saracaklarını ifade eden Akçin, “Depremin üzerinden geçen bir yılda yıkım bitmek üzere. Biz MÜSİAD ailesi olarak bu depremin yaralarını el ele vererek saracağımıza inanıyoruz. Mutlak hız ve ekonomimiz yeterli.” -MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu