Haber

Orman köylerinde ihtiyaç şartı kaldırıldı

Orman köylerinde yaşayan ancak çalışan, emekli maaşı alan, afet mağduru olup afetzede ihtiyaç yardımından yararlanamayan köylülerde “muhtaç durumu” aranmayacak.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Orman Kanununun 31, 32 ve 33. Maddelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, kişisel yakacak ihtiyacı yükümlülüğünün, mülki sınırları içerisinde devlet ormanı verimsiz olan köylerde, mülklerinin sonunda devlet ormanı verimli olan köylerde veya bir köyde ikamet eden hane reislerine verilmesi gerekmektedir. verimsiz devlet ormanı olanların adreslerinin en az 5 yıl kesintisiz olarak köye nakledilmesiyle ortadan kaldırılmıştır.

Sınırları içerisinde verimli devlet ormanları bulunan köylerde temel ihtiyaç fiyatları “tarife bedeli, kesim, taşıma (sürme ve nakliye) ve istifleme masrafları” olarak belirlenirken, bu fiyat “maliyet bedelinin üçte biri” olarak belirlenecek. Değişiklikle önümüzdeki dönemde fiyat”.

Sınırları içerisinde verimli devlet ormanı bulunan köylerin fiyatları, verimsiz devlet ormanı olan köylerin fiyatları ile eşit olacaktır.

Orman Kanunu ve yönetmeliğinde daha önce doğal afetlerden zarar gören köylülerin yapacakları barınma, ahır, ahır ve ahır ihtiyaçları için “muhtaç olma” kuralı aranıyordu. Bu durumda köylerde yaşayan ancak çalışan veya emekli maaşı alan afet mağdurları, afet mağduru ihtiyaçlarından yararlanamamaktadır. Değişikliklerle birlikte muhtaçlık kuralı kaldırılarak, köylerde yaşayanların afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamalarına izin verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu